Hátrányos helyzetűek alkotásait népszerűsíti egy új fővárosi galéria

Hátrányos helyzetű alkotók munkáinak ismertségét szeretné növelni és értékesítésüket segíteni a Budapest VII. kerületében kedden nyílt Kabinet Galéria.

A galériát életre hívó és működtető „RÉS” Alapítvány, valamint a koordinációt segítő Alapítvány a Társadalmi Felelősségvállalásért közhasznú szervezet célja, hogy a hátrányos helyzetű alkotók és munkáik ismertebbé, így eladhatóbbá, kelendőbbé váljanak – közölték a szervezők az MTI-vel.

A galéria a tervek szerint alapvetően művészeti termékek bemutató- és árusító helyeként funkcionál majd, amelyben elsőként az Igazgyöngy Alapítvány termékeinek bemutatására kerül sor, később a Szigony Alapítvány által készített táskákat, hátizsákokat, valamint a Fruit of Care Közhasznú Nonprofit Kft. termékeit fogják árusítani.

A szervezők a későbbiekben olyan szervezetekkel szeretnének hosszabb távon együttműködni, amelyek minőségi termékeket állítanak elő, szakmai munkájuk példamutató, és a termékek elkészítésében részt vevők a bevételből teljesítményarányosan részesülnek.

A galéria alkalmas továbbá kisebb programok, megbeszélések lebonyolítására is, a pincehelyiség pedig a kiállító szervezetek részére történő adománygyűjtésre, pesti bázis kialakítására kínál lehetőséget.

Forrás: MTI