Olimpikonokat és gyermekotthont támogat a 2016-os Székesfehérvári Jótékonysági Estély

A Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központot és a 2016-os riói nyári olimpiára kvótával rendelkező vagy arra esélyes helyi sportolókat támogatják az V. Székesfehérvári Jótékonysági Estély bevételéből, amelyhez még idén kiegészítő eseményt szerveznek.

A témában tartott hétfői sajtóeseményen Cser-Palkovics András polgármester elmondta, hogy ezúttal 2016 második szombatján, január 9-én tartják a Hotel Magyar Királyban a hagyományossá vált évindító rendezvényt.

Miklósa Erika Kossuth-díjas operaénekes, a Székesfehérvári Jótékonysági Estély háziasszonya közölte, hogy a januári eseményhez kapcsolódó rendezvényt hívott életre: advent első szombatján először tartanak a városban Adventi Jótékonysági Futást, ahol az indulóknak lehetőségük van kisebb összegekkel támogatniuk az estély mindkét célját.

A városvezető a kiegészítő rendezvénnyel kapcsolatban megjegyezte: a futást a Várkörúton rendezik meg. A résztvevők az estély negyvenezer forintos belépőjegye helyett akár néhány száz forinttal is támogathatják az otthonok lakóit vagy a sportolókat.

Miklósa Erika elmondta, hogy a Székesfehérvári Jótékonysági Estély borász díszvendége ezúttal Bock József lesz. A koncerten a Virtuózok műsorból megismert Boros Misi zongorista és Lugosi Dániel Ali klarinétos lép fel és kísérik az operaénekest. A rendezvény moderátora pedig Miklósa Erika mentoráltja, Lengyel Zsófia paratriatlonista lesz.

A művész jelezte, hogy a november 29-i futóversenyen egy- és öt kilométeres távok lesznek. A 12 év alattiak mezőnyének győztese kapcsolja fel aznap este a város adventi díszkivilágítását a polgármesterrel közösen. A hosszabb táv első helyezettje pedig partnerével együtt meghívást nyer a jótékonysági estélyre.

Forrás: MTI