Jótékonysági kiállítás nyílt a MOM Park Galériában – Művészettel a gyógyulásért

Megnyitott a megújult MOM Park Galéria első jótékonysági kiállítása. A bevásárlóközpont felhívására a MOME lelkes diákjai varázsolták újjá az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány Mama-lakását. A mesés műről készült fotókat és a művészek egy-egy saját alkotását az év végéig tekinthetik meg az érdeklődők, valamint lehetőség van arra is, hogy a helyszínen adományokkal támogassák az alapítvány munkáját.

Balassa László, Winkler Nóra, Mitrói, Terjék, dr. Bakó Katalin

Balassa László, Winkler Nóra, Mitrói Sixtine, Terjék Diána, Vaktor Éva, dr. Bakó Katalin

„A hely, ami esélyt ad” mottóval nyitott meg újra a MOM Park Galéria. A bevásárlóközpont és a MOME művészeinek összefogásával az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítványt támogatja a kiállítás, ami azonban csak első a sorban.

Balassa László, a MOM Park igazgatója

Balassa László, a MOM Park igazgatója

„Hosszú távú terveink vannak a MOM Park Galériával, szeretnénk évente több jótékonysági kiállításnak teret adni. Jövő évre 4 eseménnyel számolunk, ahol kezdő művészeket és fontos társadalmi ügyeket karolunk fel” – kezdte Balassa László, a MOM Park igazgatója.  „Célunk egy olyan közösségi tér létrehozása, ami a rohanó mindennapokban egy kis felüdülést, pihenést jelent a látogatóinknak, egyúttal pedig jó ügyekre irányítja a figyelmüket.”

A kezdeményezés fővédnöke, Winkler Nóra többek között a közös munka erejéről beszélt köszöntőjében.

Winkler Nóra, a kezdeményezés fővédnőke

Winkler Nóra, a kezdeményezés fővédnöke

„A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem értékrendjének alapvető része, hogy hallgatóik találkozzanak ehhez hasonló kezdeményezésekkel, és ezt fantasztikus látni. Ez a szemlélet különösen fontos egy művésznél, hiszen minden tapasztalat számít, hogy munkájában hiteles válaszokat adjon egy-egy felkérésre” – kezdte Nóra. „Több jele is van annak, ha egy kooperáció sikeres. Külön figyeltem, ahogy a megvalósításban résztvevő emberek megszólaltak: mindenkinél elhangzott a köszönetnyilvánítás a többiek felé, és ez nagyon fontos. Ez a kiállítás csak ilyen formában, közös összefogással jöhetett létre.”

Az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány kurátora, dr. Bakó Katalin szerint a beteg gyerekeknek a legapróbb kapaszkodók is számítanak.

dr. Bakó Katalin, az Alapítvány kurátora

dr. Bakó Katalin, az Alapítvány kurátora

„Nagyon hasznosnak tartom az ehhez hasonló kezdeményezéseket, hiszen sokat tehetünk így a gyerekekért és szüleikért” – kezdte Katalin. „A művészet komoly szerepet játszik a mindennapjainkban is. Rendszeresen tartunk kézműves foglalkozásokat és szerencsére már mini kiállítást is tartottunk a Mama-lakásban, ahol a gyerekek rajzait, fotóit és festményeit nézhették meg az orvosok, szülők és barátok. Mindent megteszünk, hogy a test gyógyulása mellett a lélek is egészséges legyen.”

kiallitasmegnyitoA kiállítás megnyitóján Winkler Nóra, dr. Bakó Katalin, valamint Balassa László mellett a MOME képviseletében Vaktor Éva és az alkotásban résztvevő művészek is köszöntötték a résztvevőket. Mitroi Sixtine és Terjék Diána tervezőgrafikusok egy-egy saját művét, valamint a felújításról készült képeket november 5-től december 31-ig tekinthetik meg az érdeklődők, és a kihelyezett gyűjtőpontokon pénzbeli adományokkal vagy könyvekkel, játékokkal támogathatják a gyermekek gyógyulását.

mom_park_galeria

Forrás: Red Lemon Media, fotók: Németh Dániel, MOM Park
,