Winkler Nóra újra egy jó ügy mellé állt – Jótékonysági kiállításra készül a MOM Park Galéria

A MOM Park Galéria jótékonysági kiállítással nyílik újra idén novemberben, azzal a céllal, hogy esélyt és teret adjon nemes ügyek bemutatására és támogatására. Első alkalommal az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány, valamint a MOME közreműködésével szervez kiállítást a bevásárlóközpont. Így egyidejűleg támogatja a beteg gyermekek rehabilitációját és olyan kezdő művészeknek is lehetőséget teremt a bemutatkozásra, akik szívesen ragadnak ecsetet egy jó ügy érdekében. A kezdeményezés fővédnöke Winkler Nóra.

A művészek munka közben

A művészek munka közben

November 5-én nyílik a megújult MOM Park Galéria első jótékonysági kiállítása. A bevásárlóközpont célja, olyan rendezvényeknek helyt adni, ahol a művészet jótékonysági kezdeményezéseket támogat. A MOM Park ennek szellemében intézett felhívást a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem fiatal művészeihez, hogy közösen alakítsák barátságosabbá az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány Mama-lakását, ami vidéki szülők és gyermekeik átmeneti, de valódi otthona a napi kezelések heteiben. A kiállításon nemcsak a lakás újjászületésének folyamatát, a nappali falára került fantáziatájat és bájos szereplőit, de a részt vevő MOME diákok saját alkotásait is megismerhetik az érdeklődök. Winkler Nóra a kezdeményezés fővédnöke, aki tévés és rádiós munkássága mellett számos jótékony ügy aktív támogatója volt már.

Winkler Nóra

Winkler Nóra

„A művészet kreatív és hatékony módon tud fontos ügyeket segíteni. Egy végiggondolt, felépített kezdeményezésben jó dolgok tudnak születni, valahogy megsokszorozódnak az energiák, és aki belead is úgy érzi, annyit kap tőle, hogy végtelen ereje kerekedik adni. Itt is ezt tapasztaltam. A MOM Park sok embert ér el nap mint nap, szimpatikus a vállalása, hogy mostantól jó ügyekre és a bennük tevékeny jó emberekre irányítja vásárlói figyelmét. Sőt, felkínálja a csatlakozás lehetőségét számukra.” – kezdte Winkler Nóra. „Ebbe a lakásba érzelmileg kimerült, de reményekkel teli családok érkeznek. Most egy mesevilág települt a falakra, otthonosabb és kedvesebb lett a tér, azokra az időkre, amikor minden ilyesféle támogató energia jól jön.”

Mitroi Sixtine

Mitroi Sixtine

Mitroi Sixtine, elsőéves mesterképzéses hallgatónak nem ez volt az első alkalom, hogy gyermekeknek segített művészetével.

„Szülővárosomban több óvodában, árvaházban festettem már”– kezdte Sixtine, aki az alkotás koncepciójáról is mesélt. „Én voltam a karakterfelelős, így merítettem korábbi tapasztalataimból is, mivel a kicsik nagyon szeretik az állatokat ezért szerettem volna több ilyen figurát lefesteni, valamint a repüléssel a gondtalanság, szabadság érzését visszaadni” – mesélte a fiatal művész, akitől végzős hallgató vette át a szót.

Terjék Diána

Terjék Diána

„A mese világa közel áll a szívemhez. Én terveztem a tájat, ahol kifejezetten hangsúlyosak a hegyek, mivel fontos üzenetet hordoznak: a gyerekek előtt hosszú út áll, de ahogy minden hegy megmászható, úgy jutnak majd túl ők is a megpróbáltatásokon és remélem tudtunk ebben segíteni kicsit.”

A kész mű

A kész mű

A kiállítást 2015. november 5. és december 31. között tekinthetik meg az érdeklődök a MOM Parkban. A helyszínen az alapítvány további támogatására is lehetőség lesz: mind anyagi, mind tárgyi adományokkal.

Mitrói Sixtine, Winkler Nóra, Terjék Diána

Mitroi Sixtine, Winkler Nóra, Terjék Diána

Forrás: Red Lemon Media
,