Kinek mit? – a Duda Éva Társulat novemberi előadásai

Mi ez: MOZGÁSTERÁPIÁS KURZUS TÁNCMŰVÉSZEKNEK

Duda Éva Társulat: Mozgásterápiás workshop - Fotó: Dömölky Dániel

Duda Éva Társulat: Mozgásterápiás workshop – Fotó: Dömölky Dániel

Mire számíthatunk: Az órák megpróbálnak segítséget nyújtani abban, hogy jobban megismerjük azokat az anatómia struktúrákat, melyek sérüléseivel vélhetően előbb-utóbb mindenki kénytelen lesz számolni pályája során. Emellett konkrét gyakorlati útmutatót is kapnak a résztvevők annak érdekében, hogy ne álljanak eszköztelenül a sérülés pillanatában, illetve, hogy ne érezzék elveszettnek magukat a rendelkezésre álló módszerek útvesztőjében.

Kinek ajánljuk: Mindenkinek, aki aktív táncos, legyen profi vagy kezdő egyaránt.

Mikor, hol: november 6, 13, 20, 27 17:00-18:30, Movein Stúdió

Mi ez: EGY CSÓKKAL KEZDŐDÖTT?

Duda Éva Társulat: Egy csókkal kezdődött - Fotó: Dömölky Dániel

Duda Éva Társulat: Egy csókkal kezdődött – Fotó: Dömölky Dániel

Mire számíthatunk: Az IETM budapesti találkozójára meghívást kapott a Duda Éva Társulat/Movein Mission előadása is, mely egy közös esten lesz látható Fehér Ferenc Morgan és Freeman darabjával. A négy napig tartó programsorozaton az esti előadások mellett szakmai beszélgetések is színesítik a programot.

Kinek ajánljuk: Annak aki szereti a tangót, a cinikus humort és az intim, személyes hangvételű precíz táncot.

Mikor, hol: November 5. 20:00, Mu Színház

Mi ez: VIRTUS

Duda Éva Társulat: Virtus - Fotó: Dömölky Dáneil

Duda Éva Társulat: Virtus – Fotó: Dömölky Dániel

Mire számíthatunk: Színes kavalkád, elrajzolt karakterek, könnyed magyarság irónia. A Virtus az első olyan magyar produkció, amely a kortárs tánc és az underground cirkuszi világ ötvözéséből született, lendületes zenével, a színházi tér számos síkját kihasználva, sajátosan magyar ízzel.

Kinek ajánljuk: Aki szereti az újhullámos cirkuszt, a gólyalábat, a levegőakrobatikát, a magyar néptáncba oltott kortárs táncot, a vidámságot és a lendületes balkáni zenét.

Mikor, hol: November 13-14. 19:00, Mu Színház

Mi ez: LEAR

Duda Éva Társulat: Lear - Fotó: Dömölky Dáneil

Duda Éva Társulat: Lear – Fotó: Dömölky Dániel

Mire számíthatunk: A darab egy egészen egyedi formanyelvű műfaji kísérlet, melynek alapja a mozgás, a fizikai színház, és felvételről hallhatunk részleteket legendás Lear király előadásokból. Több ez, mint egy táncelőadás, más mint a film, de egy múltat és jelent összekötő kapocs, mintegy időtlenné téve a művet. A darab örökérvényű témája a hatalmi játszmák körül forog: hazugság, csalás, korrupció, árulás, kiszolgáltatottság, téboly.

Kinek ajánljuk: Királydrámák kedvelőinek, azoknak, akik szeretik az újdonságokat a színházban, akik kedvelik másképp értelmezni a történeteket, és élvezik egy különleges látványvilágú előadás merészségeit. Nem csak múltidézés! Ezúttal pedig a darab ifjúsági változata lesz látható.

Mikor, hol: November 20. 19:00, Átrium Film-Színház

http://evaduda.net/

Forrás: Duda Éva Társulat