Héttorony Fesztivál – 2015. november 5-20.

Makovecz Imre építész idén lenne 80 éves!

1992-ben épült fel világraszóló Magyar Pavilonja a Sevillai Expón, mely szinte azonnal nemzeti jelképpé vált. Tíz évvel később ennek az épületnek az üzenete inspirált minket arra, hogy megrendezzük az első Héttorony Fesztivált. Néhány éve megújítottuk a fesztivál arculatát és új elemekkel gazdagítottuk hagyományos programsorozatait. Idén a Fonó Budai Zeneházból indulunk el a születésnapra fókuszáló konferenciával, és Erdélyt, Kárpátalját, Szlovéniát is bejárva a Zeneakadémián egy ünnepi koncerttel zárunk.

Cimbaliband

Cimbaliband

Továbbra is fontosnak tartjuk, hogy a hazai népzene és világzene csúcsteljesítményei a szomszédos országok magyarságához is eljussanak, valamint a zene és építészet szerves kapcsolatára ráirányítsuk a figyelmet. A koncerteken kívül Makovecz szellemiségét idéző, életművét és annak hatásait bemutató kiállítások, szakmai beszélgetések, valamint a gyermekeket a hagyomány szeretetére ösztönző műsorok várják a közönséget.

Dűvő Zenekar

Dűvő Zenekar

A Héttorony legenda szimbolikája számos alkalommal feltűnt a magyar kultúrtörténetben. Számunkra a Kárpát-medence népi műveltsége, kollektív emlékezete és kreativitása, valamint a Mester épületei és szellemi hagyatéka jelentik azt a kincset, amit a Héttorony magában rejt Bécs, Kassa, Munkács, Brassó, Újvidék, Zágráb és Maribor tornyai között.

Kiss Ferenc – művészeti vezető
Csernyus Lőrinc – építészeti tanácsadó
Horváth László – fesztiváligazgató

www.hettoronyfesztival.hu