„Éljenek a nők!” – Rákellenes kampány a Pesti Magyar Színházban

A mellrák elleni küzdelem hónapjában a Pesti Magyar Színház színésznői a Chioggiai csetepaté előadásán hívják fel a figyelmet a szűrés fontosságára.

Juhász Róza, Gáspár Kata, Soltész Bözse - Fotó: Kendi Lajos (forrás: Pesti Magyar Színház)

Juhász Róza, Gáspár Kata, Soltész Bözse – Fotó: Kendi Lajos (forrás: Pesti Magyar Színház)

Különleges alkalmat, Goldoni életigenlő komédiájának második előadását választották a színdarabban szereplő színésznők – a „chioggiai nők” -, hogy Magyarország egyik legveszélyesebb betegsége ellen kampányoljanak. Az előadás szórakoztató köntösben fontos üzenetet közvetít: az együttérzés fontosságát, ezért ma, amikor Magyarországon minden 14. percben rákbetegségben hal meg egy ember, évente egy-egy kisváros lakosságát veszítjük el ebben a krónikus betegségben, minden szó a megelőzés érdekében felér egy életmentéssel. A Pesti Magyar Színház alkotói számára fontos a felelősségteljes társadalmi szerepvállalás, ezért októberben, a mellrák elleni küzdelem hónapjában a  színház is csatlakozni szeretne a maga eszközeivel a világméretű akcióhoz.

Balsai Móni, Tóth Éva - Fotó: Kendi Lajos (forrás: Pesti Magyar Színház)

Balsai Móni, Tóth Éva – Fotó: Kendi Lajos (forrás: Pesti Magyar Színház)

A Pesti Magyar Színház kampányában részt vesz Balsai Móni, Gáspár Kata, Juhász Róza, Soltész Bözse, Tóth Éva, valamint a rendező, Kéri Kitty és Benkő Nóra. A színház kezdeményezését támogatja a Magyar Rákellenes Charta, amely öt jelentős szervezet, A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány, a Magyar Rákellenes Liga, a Rákbetegek Országos Szervezete, az Egészség Hídja Összefogás Egyesület és a Magyar Hospice Alapítvány társadalmi szerepvállalását fogja össze.

Forrás: Pesti Magyar Színház
,