W. A. Mozart: Figaro 2.0 – Gördülő Opera – A Magyar Állami Operaház vendégjátéka

Ami a könnyűzenében John Lennon és Paul McCartney, a musicalban Andrew Lloyd Webber és Tim Rice, az az operában Wolfgang Amadeus Mozart és Lorenzo Da Ponte. A tökéletes szerzőpáros. Kettőjük találkozásának eredménye három zseniális opera: a Don Giovanni, a Così fan tutte, és a valaha írt legjobb opera, a Figaro házassága.

Ennek az operának a szereplői nem legyőzhetetlen hősök, nem mitikus alakok, nem félistenek, hanem olyanok, mint mi: egyszerűek, átlagosak. A gróf, a grófné, a szobalány, az inas, a kertész, a szomszéd… Ez az opera rólunk szól. Szeretetről, magányról, féltékenységről, odaadásról, bizalomról, kiszolgáltatottságról, csalásról és megbocsátásról. Mindennapos emberi játszmáinkról.

Teszi ezt humorral, nagyvonalú, bölcs derűvel, határtalan életörömmel. Ez a remekmű alkalmas arra, hogy az opera iránt még nem elkötelezett közönséget − a fiatalokat − is megnyerje a műfajnak. Katartikus élmény, amikor egy művészeti alkotásban önmagunkra ismerhetünk. Előadásukkal szeretnénk megmutatni, hogy ez megtörténhet az operaszínpadon is.

W. A. Mozart: Figaro 2.0  vígopera négy felvonásban, két részben
A Magyar Állami Operaház vendégjátéka, premier
Gördülő Opera

Időpont: 2015. október 19.  (hétfő) 19 óra
Helyszín: Szegedi Nemzeti Színház

Forrás: Szegedi Nemzeti Színház