MédiaStaféta: a hazai kommunikáció szakok seregszemléje Szegeden

Új kezdeményezést indítanak útnak az egyetemi szféra kommunikáció szakjai: idén első alkalommal rendeznek szakmai seregszemlét Szegeden. A MédiaStaféta elnevezésű konferencia első házigazdája az SZTE Kommunikáció Tanszéke, ahol a résztvevő kommunikáció szakok oktatói és hallgatói aktuális oktatási és kutatási kérdéseket vitatnak meg. Az eseményt október 16-án és 17-én rendezik meg a Millenniumi Kávéházban.

MédiaStaféta néven indul útnak egy új, a kommunikáció szakokkal kapcsolatos kezdeményezés: hat nagy múltú magyarországi és erdélyi egyetem kommunikáció szakjainak oktatói fogtak össze, hogy évente egy alkalommal közös konferenciát rendezzenek. A program célja, hogy fórumot teremtsen az oktatók és hallgatók számára, hogy megvitassák a kommunikációkutatás és –oktatás aktuális kérdéseit, eredményeit.

Az első konferencia házigazdája az SZTE Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszéke: október 16-án és 17-én tartanak izgalmas szakmai beszámolókat és vitákat a szegedi Millenniumi Kávéházban. Az esemény apropóján egy különleges tárlat is megnyitja kapuit: „A K67 Projekt” című fotókiállítás egy 1967-ben szabadalmaztatott trafikbódé „életét” és átalakulását mutatja be.

A MédiaStafétát életre hívó intézmények – a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a kolozsvári Babes-Bólyai Tudományegyetem, az ELTE, a Debreceni, a Pécsi és a Szegedi Tudományegyetem kommunikáció- és médiatudományt oktató tanszékei – bíznak benne, hogy az évente megrendezésre kerülő kezdeményezés segítheti majd a kommunikáció szakok közötti együttműködés erősödését.

Médiastaféta program

k67

Forrás: SZTE-BTK Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék