Soulbreakers – Beat Up lemezbemutató koncert

Soulbreakers – Beat Up
lemezbemutató koncert
2015. október 22. (csütörtök), 20:00, MUZIKUM

Vendég:
Tátrai Tibor
Tóth János Rudolf

A Soulbreakers zenekar október 22-én a Muzikumban mutatja be első, Beat Up című albumát. A koncerten természetesen az új számok is felcsendülnek, vendégként két gitáros legenda, Tátrai Tibor és Tóth János Rudolf is fellép.

Soulbreakers

Soulbreakers

A soul, funk és blues dalokat játszó Soulbreakers zenekar feszes trió hangszerelésre építi produkcióját. A hangszeres zenei részek keltette élmény gyakran idézi meg a Cream vagy éppen a Jimi Hendrix Experience szabad és improvizatív hangulatait. A hetvenes évek zenei világát ugyanakkor egyedi hangzásvilágukkal teszik korszerűvé és izgalmassá.

Az együttest Ratkóczi Huba alapította, aki eredetileg gitáros (a Napokon, a Seen és az Esclin Syndo együttesekben), ebben a formációban azonban négy húron pendül. A Napokon zenekarból csatlakozott hozzá Mózes Zoltán. Az alapítók között volt még Péter Gábor és Radovics László „Kyru” is. Őket a kilencvenes évek legendás rhythm & blues zenekarából, a Kyru Gotta Humble – „Kirúgott a hámból” – ismerhetjük. Kyru azóta persze számtalan rock és blues formációhoz kölcsönözte összetéveszthetetlen orgánumát (P. Boksz, Üzletembers, Virga Negra, Casanova musical).

Az együttes énekesnője Pleszkán Écska sikerrel szerepelt pár éve a The Voice műsorában Somló Tamás csapatának versenyzőjeként. Écska az elmúlt másfél évben elválaszthatatlan részévé és teljes körű tagjává vált a Soulbreakers megzabolázhatatlan és energiával teli csapatának, valamint tökéletes kiegészítője a zenekar férfi énekesének, a Magyar blues hercegének (mert ugye Bill a Király) Kyrunak.  Kevés olyan zenekar volt a hazai rock történelemben, amely két frontemberrel büszkélkedhetett a Hobo Blues Band-en kívül. A Soulbreakers két zseniális torka, hol duettként, hol egymásnak vokálozva tökéletes összhangban mutatják be, hogy igen is megfér két dudás egy csárdában. Mindent összevetve különleges élményben lesz része azoknak, akik október 22-én ellátogatnak a Muzikumba , a banda kedvenc helyszínére. Tátrai Tiboron kívül vendég lesz még egy másik rock-blues ikon is Tóth János Rudolf személyében. Igazán frenetikus, igazi ínyenceknek való gitármuzsika várható tehát a hangorkán mellett ezen az estén, ahol felcsendül természetesen a Soulbreakers első lemezének összes szerzeménye, melyek reményeik szerint újabb kapukat nyitnak meg számukra.

Tátrai Tibor és a Soulbreakers

Tátrai Tibor és a Soulbreakers

A Soulbreakers-re jellemzően ezt sem úgy tették, mint mások, nem bevonultak egy stúdióba, hanem hosszas keresés után egy ürbőpusztai lerobbant pajta tetőterében találták meg azt a helyet, ahova egy komplett stúdiót leköltöztettek és megkezdték a felvételeket még ez év júliusában.  A felvétel analóg és digitális technológia keverésével, de egy időben feljátszva, koncertszerűen történt, így őrizve meg azt a lüktetést, amit az élőzene adhat. A lemez különlegessége lesz továbbá, hogy példaképük Tátrai Tibusz gitárjátéka nemcsak, hogy megjelenik az egyik számban, de komoly részvételt nyújtott annak létrehozásában, ezzel is jelezve, hogy mennyire szereti ezt a fiatalokból álló formációt, mely az ő általa lefektetett utat követi.

Écska saját bevallása szerint gyerekkora óta bábfüggő, és ez korántsem mellékes szál az életében, ugyanis a zene mellett a bábjáték és a bábkészítés a szenvedélye. Az elmúlt években kétszer is díjazták munkáit az Ifjúsági Művészeti Fesztiválon. Fővárosi és vidéki helyszíneken is kiállították bábjait, köztük a Bárka Színházban is, ahová korábban csupán egyetlen bábjátékost hívtak meg, Kemény Henriket.

A zenekar tagjai:
Pleszkán Écska – ének
Radovics László „Kyru” – ének
Ratkóczi Huba – basszusgitár
Péter Gábor – gitár
Mózes Zoltán – dobok