Színházi nyílt nap egyetemistáknak a Szegedi Nemzeti Színházban

A Szegedi Nemzeti Színház immáron hagyományossá vált eseménye, hogy az új évad elején vendégül látja az épület falai között a Szegedi Tudományegyetem hallgatóit. Az idén október 13-án, kedden megrendezésre kerülő esemény – mint eddig is – az SZTE Kulturális Irodával és az SZTE EHÖK-kel közös szervezésben jött létre, és része az Őszi Kulturális Fesztiválnak.

nyilt_nap_kepeslap_szoro_2015_1

A 11 órakor kezdődő megnyitón kerül átadásra az SZTE Kulturális Iroda által kiírt Drámaíró Pályázat pályadíja

A nyílt napon részt vevő diákok bepillantást nyerhetnek a Szegedi Nemzeti Színház máskor rejtve maradó zugaiba: az érdeklődőket a társulat tagjai, valamint színházi önkéntesek vezetik végig a kulisszák mögött. A vendégek jelmezbemutatón csodálhatják meg a színház jelmezeit Papp Janó közreműködésével. Bodnár György főfodrász önként jelentkezők segítségével megmutatja, miként készül el a színházi frizura, a legbátrabbak pedig színpadi sminket is kaphatnak. Színházi szakemberek irányításával az érdeklődők helyzetgyakorlatokon, tánc- és beszédtechnika órákon, énekórán gyarapíthatják tudásukat. A díszletépítés, hangosítás, világosítás műhelytitkai is megismerhetők lesznek.

A teátrum együttműködő partnerei közül a Somogyi-könyvtár megmutatja „drámai arcát”, az SZTE Klebelsberg Könyvtára pedig „lerántja a maszkot”!

Két nyilvános próba is látogatható lesz: Barnák László a Rózsa és Ibolya, míg Tóth Miklós rendező a Szimpla szerda próbájára várja a kíváncsiskodókat.

Aki szelfit készít az épületben, majd feltölti azt a Szegedi Nemzeti Színház hivatalos Facebook-oldalára, nyerhet egy palackkal a színház borából.

19 órai kezdettel a Nagyszínházban a Szegedi Kortárs Balett Tavaszi áldozat című táncjátéka tekinthető meg. Egyetemisták ajándék áron válthatják meg belépőiket, mint ahogy ezen a napon, tehát október 13-án, az egyetemi polgárok rendkívüli kedvezménnyel vásárolhatnak színházi bérletet a jegyirodában 10 és 17 óra között.

nyilt_nap_kepeslap_szoro_2015_2

Forrás: Szegedi Nemzeti Színház