Design Hét – Az Iparművészeti Múzeumban lesz a WAMP

A Design Hét Budapest programsorozatának keretében az Iparművészeti Múzeumban rendezik meg vasárnap a WAMP dizájnvásárt, amelyen Érezd nálunk otthon magad! címmel egy berendezett enteriőr is várja az érdeklődőket, az eseménysorozat idei témájához, az otthonhoz kapcsolódóan.

Az épület első emeleti különtermét a kiállítók és meghívott dizájnerek bútoraival, lakberendezési kiegészítőivel és más tárgyakkal rendeznek be az Odú Design stylistjai – Huszár Zsanett és Varsányi Erzsébet – közreműködésével. A látogatók a hazai tervezők újdonságai mellett a legfrissebb lakberendezési trendekkel is megismerkedhetnek – olvasható az MTI-hez elküldött tájékoztatóban.

A kiállítási tárgyak nagy része a helyszínen megvásárolható lesz, de a látogatóknak alkalmuk nyílik a tervezőkkel való személyes találkozásra, beszélgetésre. Az Iparművészeti Múzeumban jelen lesz a külföldön is sikerrel bemutatkozott Studio Nomad csapata hajlított fém asztalkáival, valamint Turbuk Ági tervező, aki filcpárnákat kínál az érdeklődőknek.

Konda Brigi rusztikus, Lantos Judit filigrán kerámiái közül válogathatnak a látogatók, de printelt műbőr kiegészítőket is vásárolhatnak a CATA – by imecskata dizájntól. Marcus Goldson és az Urban Sidewalker pedig grafikákat és képeket visz a vasárnapi vásárra.

Októberben a hónap dizájnere címet a lakberendezés területén alkotó Mózes Laura Lamoppe nevű márkája kapta. A tervező díszpárnái vibrálóan színes vagy monokróm színekben készülnek, és geometrikus, olykor kaleidoszkópban látható sokszögeket idéző mintákat jelenítenek meg – írták a tájékoztatóban.

Forrás: MTI