Nemzetközi vakfoci torna lesz a hétvégén Budapesten

Cseh és lengyel ellenfelekkel küzd meg a hétvégén Magyarország egyetlen vakfoci csapata, a LÁSS Budapest. A látássérült sportolóknak október 3-án és 4-én lehet drukkolni a MOM Sport Uszoda és Sportközpont frissen felújított műfüves pályáján.

vakfoci1

Nemzetközi vakfoci tornának ad otthont a hétvégén a főváros XII. kerülete. A LÁSS Budapest, vagyis a Látássérültek Szabadidős Sportegyesületének vakfoci csapata a cseh BSC Prague és lengyel Sprint Wroclaw ellen lép pályára október 3-án és 4-én. Akik még sohasem láttak vakfoci meccset, azoknak szokatlan élményben lesz részük a MOM Sport Uszoda és Sportközpont műfüves pályáján. A mérkőzés alatt ugyanis csendben kell maradniuk a drukkereknek, hiszen a játékosok a csörgő futsal labda és a pálya szélén álló segítők bekiabált instrukciói alapján tájékozódnak.

A kétnapos nemzetközi vakfoci torna ünnepélyes megnyitója október 3-án, szombaton délelőtt 9.30-kor lesz. Az esemény egyúttal a MOM Sport Uszoda és Sportközpont műfüves pályájának felújítás utáni hivatalos átadó ünnepsége is. A megnyitó után szombaton 10.10-től 18.00 óráig, vasárnap pedig 8.30-tól 11.50-ig, a záróceremóniáig tart a torna. A két nap alatt a közönség három vakfoci csapat kilenc mérkőzését láthatja. A torna fővédnöke Nyilasi Tibor egykori válogatott labdarúgó, kétszeres magyar és háromszoros osztrák bajnok.

vakfoci2

A LÁSS Egyesület 2006-ban azért jött létre, hogy a látássérült emberek számára minél több lehetőséget biztosítson szabadidős sportok kipróbálására. A civil szervezet tagjai a vakfocin kívül heti vagy havi rendszerességgel részt vehetnek például jóga, falmászás, futás, Pilates, aerobic, korcsolya vagy éppen műanyagpályás sí foglalkozáson is, de már kipróbálhatták a tandemkerékpározást, a motorozást és a siklóernyős repülést is. A vakfoci tornát a LÁSS Egyesület és a Látó-tér Alapítvány szervezte a Nemzeti Együttműködési Alap Támogatásával.

Részletek: https://www.facebook.com/vakfoci

http://momsport.hu/

Forrás: Pr Garden