Bohócok a Láthatáron Csoport: Mianyánk!

Bemutató: 2015 október 2. 19:00
További előadás: 2015. október 3. 19:00

A Bohócok a Láthatáron Csoport célja, hogy előadásaival akut társadalmi problémákra hívja fel a figyelmet. Legújabb bemutatójuk középpontjában a család és az egymás előtt elhallgatott titkok állnak. A Feuer Yvette, Romankovics Edit és Scherer Péter által jegyzett előadás október 2-án és 3-án 19 órakor látható a MU Színházban.

Mianyánk - Fotó: Bokor Krisztián

Mianyánk – Fotó: Bokor Krisztián

Mianyánk - Fotó: Bokor Krisztián

Mianyánk – Fotó: Bokor Krisztián

Előadásunk középpontjában egy családi titok áll, amely évtizedek óta átszövi, beborítja és mérgezi egy egész család életét. A titok kiderül, de vajon megváltozik-e ettől bármi is, vagy minden marad a régiben? Képes-e szembe nézni a múlttal anya és lánya, vagy folytatódik tovább az elhallgatás, hiszen az igazság túl félelmetes és fájdalmas.

ANYA    Én mindig jót akartam! Mindent megtettem, amit tudtam, tőlem ennyi tellett!
LÁNY    Hazudtál!
ANYA    Nem értem, mi lett volna jobb, ha ezt tudod? Mi lett volna más?
LÁNY    Minden más lett volna.

Szereplők/alkotók:
Feuer Yvette
Romankovics Edit
Szakmai konzulens: Scherer Péter

Az előadás támogatója: NKA

A Bohócok a Láthatáron Csoportot 2010-ben alapította Feuer Yvette színész-drámapedagógus azzal a céllal, hogy gyerek – és ifjúsági előadásokkal, drámapedagógiai programokkal és közösségi/fórumszínházi projektekkel gazdagítsa Magyarország hátrányos helyzetű társadalmi csoportjainak kulturális életét. A csoport célja a társadalmi figyelem ráirányítása akut társadalmi problémákra, ezáltal növelve a szolidaritást és az érzékenységet egymás iránt egyéni is közösségi szinten is.

Soron következő ötödik bemutatójuk, a Mianyánk megvalósításában alkotópartnere Romankovics Edit, a Kerekasztal Színházi Nevelési Központ és a Káva Kulturális Műhely alapító tagja.

Forrás: MU Színház