MU Terminál Évadnyitó Est, 2015

A MU Terminál Kortárs Táncműhely három darabból álló esttel nyitja meg 2015/2016-os évadát. A programban a társulat legifjabbjaiból álló TerMini Gyermek Tánccsoport Twist Olivér c. előadása és két, az esten debütáló táncszóló is szerepel. A MU Terminál Évadnyitó Est szeptember 26-án és 27-én 18 órától látható a MU Színházban.

termini_twist_oliver_foto_KNI

A Twist Olivér című produkció létrejöttével egy olyan önálló alkotás született, amely teljes egészében a TerMini programban résztvevő gyerekek előadói készségére, a rendszeres színpadi fellépéseik során megszerzett tapasztalataikra épít, miközben kitűnően hasznosítja a drámapedagógiai órákon megszerzett tudást is. A produkció megvalósítása során a rendező, Fejes Ádám arra törekedett, hogy a gyerekek – túl a színpadi létezés elsajátításán – kreatív környezetben, a közös cél érdekében, koncentrációt igénylő csapatmunkában vegyenek részt, amely gyümölcseként méltán élvezhetik a nézők elismerését.

Az est második blokkjában látható Flash és Bordóság a társulat táncosainak szóló bemutatói.

A Flash Jens Bjerregaard dán koreográfus Clash című – a MU Terminállal az előző évad során közösen készített − duettjének Fejes Ádám által újragondolt szóló változata. Fejes rendhagyó módon, a férfi táncost kihagyva, egy női szólót készít Halász Csilla számára.

mu_terminal_flash_foto_futar_erno

A Bordóság Barabás Anita, a társulat fiatal táncosának munkája. A Thomas Bernhard és Spiró György szövegeiből, valamint magyar népmesék részleteiből inspirálódó előadás mottója: Csonkítsuk együtt érzékszerveinket!

mu_terminal_bordosag

Forrás: MU Színház