Mozivásznon tér vissza Roger Waters és A fal

2015. szeptember 29-én kedden este, a világpremierrel egy időben mutatják be a hazai filmszínházak is Roger Waters A FAL című filmjét, amely több síkon kibontakozva idézi meg a kultikus THE WALL album dallamait.

ROGER_WATERS_1

ROGER_WATERS_7

A filmet – akárcsak az alapjául szolgáló zenét – áthatják Waters emlékei és azokból fakadó háborúellenessége. A 135 perces játékidő gerincét a világ leglátványosabb színpadi produkciói közé sorolt THE WALL Live 2010-2013 világturné kimagasló minőségű, 4K/Dolby Atmos technikával rögzített koncertfelvételei adják, köztük olyan ismert dalokkal, mint az Another Brick in the Wall Part 2, a Comfortably Numb vagy a Run Like Hell. A film ugyanakkor jóval túlmutat a színpadon: a klasszikus Pink Floyd album magával ragadó koncertélményén túl a múlttal való számvetést ábrázoló road movie is egyben, amely több síkon ábrázolja Waters háborúellenes filozófiáját, a konfliktusok emberi veszteségeire helyezve a hangsúlyt. „Kihagyhatatlan”, „Döbbenetes”, „Elképesztően látványos”– írta a filmről a Rolling Stone és az IndieWire magazin a tavalyi Torontói Nemzetközi Filmfesztivál után, ahol óriási érdeklődés övezte a film ősbemutatóját.

ROGER_WATERS_3

A rajongóknak több mint egy évet kellett várniuk, hogy ez az úttörő koncertfilm elérkezzen a mozikba: a világpremier 2015. szeptember 29-én lesz. Ezen a napon hazánkban 29 filmszínházban vetítik országszerte, magyar felirattal, a kultfilmek és színpadi produkciók bemutatására specializálódott Pannonia Entertainment forgalmazásában. Budapesten látható lesz az Urániában, a Corvin mozi, a Művész és Toldi mozi legnagyobb termében, valamint a Cinema City mozihálózatában.Vidéken többek között Szegeden, Debrecenben, Pécsett, Győrben, Szolnokon, Szombathelyen és Székesfehérváron is lesznek vetítések. A filmet október 1-től számos mozi továbbra is műsoron tartja.

 ROGER_WATERS_4

ROGER_WATERS_6

„Remélem, ezek a vetítések világszerte jó lehetőséget teremtenek arra, hogy emlékezzünk nem csak az elvesztett szeretteinkre, de az összes többi elesettre is. Hamu vagy gyémánt, ellenség vagy barát, mindannyian egyenlőek leszünk a végén.” – nyilatkozta Roger Waters.

A vetítési helyszínek teljes listája a film Facebook-oldalán: www.facebook.com/RogerWatersAFal címen olvasható.

Roger-Waters-The-Wall-poster HUN

Forrás, fotók: Pannonia Entertainment