Esti Kornél, Képzelt Város, The Immigrants és Tesco Disco az A38-on

A nagyívű, igényes szövegeiről és zúzós rock számairól ismert Esti Kornél a Képzelt Várossal és a The Immigrants zenekarral karöltve hozza lázba a közönséget ezen az estén, amit ingyenes Tesco Disco party követ.

a38

Esti Kornél

Az Esti Kornélt 2006 nyarán alapította néhány mezőtúri fiatal egy önkényesen próbateremmé átalakított mélygarázsban. Tehetségkutatókon egészen a bécsi International Live Award középdöntőjéig jutottak, és 2009-ben megjelent első nagylemezük, az Egytől egyig (Megadó Kiadó). A Kispál és a Borz előzenekaraként a búcsúkoncerten, a Sziget nagyszínpadon is felléptek. Második lemezük, a Boldogság, te kurva 2011-ben jelent meg, tavaly pedig harmadik, Ne félj című albumuk. A napokban jelent meg Bétaville című számuk, Müller Péter Sziámi dalának feldolgozása, melyet a szombati koncerten élőben is hallhat a nagyérdemű.

Esti Kornél

Esti Kornél

Bétaville: https://youtu.be/SBgwQKsFF2Q

www.facebook.com/estikornelzenekar

https://www.youtube.com/user/estikornelzenekar

Képzelt Város

Az idén 10 éves Képzelt Város koncertjein váltakoznak az erőteljes, sodró, helyenként komor hangvételű dalok a felemelő hangulatokkal, sajátos hangzásviláguk nélkülözhetetlen eleme pedig a csilingelő cselló és a masszív gitárfutamok. A zenekar tavaly decemberben jelentette meg IO című akusztikus lemezét, mely hangos dalaik lágyabb újraértelmezéseként látott napvilágot. Az IO címe egyszerre utal a csapat idén esedékes 10. évfordulójára és a Jupiter egyik holdjára is, hiszen az EP mintegy „mellékbolygóként” kapcsolódik Anatolij és Ludmilla Tokov űrhajós házaspár tragédiája által ihletett Anatolijhoz, a Képzelt Város harmadik nagylemezéhez.

A zenekar jelenleg tavasszal megjelenő új nagylemezén dolgozik, melyből már az idei koncerteken ízelítőt is kaphat a közönség.

https://www.facebook.com/kepzeltvaros

https://www.youtube.com/user/kvaros

Képzelt város

Képzelt város

The Immigrants

A Pécsről Pestre költöző bevándorlók megfontolt léptekkel haladnak ambíciózus terveik megvalósításában. Zenéjük talán az indie-ben gyökerezik, de nem vetik meg olykor a jazzes, hip-hop-os, funkysabb összetevőket sem. Végigturnézták a Balkánt, vidéket és Budapestet egyaránt, visszatérő előzenekara a szintén pécsi 30Y-nak. Legújabb LP-jük télen várható.

https://www.facebook.com/theimmigrantszenekar

https://www.youtube.com/user/theimmigrantsmusic

The Immigrants

The Immigrants

Tesco Disco

A város egyik legnépszerűbb partisorozata, a lassacskán fogalommá váló Teszkódiszkó még 1993 környékén indult Evidancehall 200000 néven a nagyszerű tánczenei inkubátorházból, a pécsi Rákból. (Az E.Z.Basic zenekartól kölcsönzött) Tesco Disco néven a Süss Fel Napban éledt újjá, és a mai napig a legjobb indie-elektroclash sorozatnak számít a Kecske vezette, sokszor reggelig elnyúló buli.

https://www.facebook.com/tescoodiscoo

  • Fellépők: Esti Kornél, Képzelt város, The Immigrants, Tesco Disco
  • Időpont: 09.26. szombat 20:30
  • Helyszín: A38 Hajó, Petőfi híd, budai hídfő
  • Jegyár: 1300 (szept. 25-ig) / 1800 Ft (helyszínen)
  • Jegyelővétel: http://goo.gl/oawC01 vagy az A38 Hajó jegypénztárában
  • Facebook event: https://goo.gl/7PSb5r
Forrás: Mamazone