Bábok éjszakája

A Fővárosi Állat– és Növénykert Holnemvolt Parkjában (a volt vidámparki területen működő családi élménypark) szeptember 25-én egy különleges esti rendezvényt szervezünk. A Bábok éjszakája a nagy hagyományokkal rendelkező magyar bábművészet legjobb, legprogresszívebb előadóit vonultatja fel, akiket így együtt ritkán láthat a hazai közönség.

heppnagy

A Hepp Trupp A Három kismalac és a farkasok előadással érkezik, mely elnyerte többek között az V. Gyermekszínházi Szemle „A műfaj kimagasló előadása” díját, valamint a Katowicei Nemzetközi Bábfesztivál színészi díját. A produkció fergeteges humorral, kevés szöveggel és sok zenével értelmezi újra a jól ismert mesét.

Lénárt András, nemzetközi báb-és utcaszínházi fesztiválok kedvelt fellépője, itthon azonban csak ritkán látható. Nagy örömünkre ő is megtiszteli a Bábok éjszakáját jelenlétével, melyen a maga alkotta apró bábfigurák egy különleges bábmozgatási technika segítségével kelnek életre.

A fiatal Ziránó Színház Babszem Jankó meséjét fogja előadni a Bábok éjszakáján. A produkció ötvözi a vásári bábjátszás és az élőszavas mesemondás hagyományait, a figurák a kesztyűs bábjátszás technikájával kelnek életre ezen az estén.

Igazán különleges produkció a Ciróka Bábszínház művésze, Aracs Eszter Guruló cirkusza. A művésznő egy biciklire szerelt mini pódiumon egy interaktív cirkuszi bábjátékot mutat be kesztyűs bábokkal.

lenart2

Tervezett program
18.00 – Kapunyitás
18.30 – Zirano Színház: Babszem Jankó
19.30 és 20.30 – Lénárt András: STOP Mikropódium
20.15 – Aracs Eszter: Guruló cirkusz
21.00 – Hepp Trupp: A 3 kismalac és a farkasok
23.00 – Zárás

Az este folyamán a Holnemvolt Park valamennyi játéka üzemel!

Belépő gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt csak 500 Ft.

Forrás: Fővárosi Állat- és Növénykert