Bakancslista, elefántok a szekrényben, y-generáció és poszt-internet művészet – kezdődik a Gondolat Generátor új féléve!

A Trafó Kortárs Művészetek Háza a 2015/16-os évadának első félévében is várja középiskolai osztályok (14-18 év) jelentkezését a Gondolat Generátor kortárs művészeti beavató programjára. Idén két színházi-, két táncelőadásra és egy kiállításra várja a pályázatokat a Trafó, szeptember 25-ig, amelyekre külön-külön és csomagban is jelentkezhetnek a csoportok.

Trafo Gondolat

A 13 éve indult színházi nevelési program sajátosságait maga az intézmény és annak szellemisége adja: innovatív, sokszor kísérletező színház, tánc, zene, képzőművészet és mindezek határterületei képezik a Gondolat Generátor tárgyát.

A cél a középiskolás korosztály nyitottságra bátorítása, az őket körülvevő világról való gondolkodásra késztetése a kortárs művészeten keresztül, a színházpedagógia eszközeivel. A részvevők a közös gondolkodás és cselekvés során, értelmezéseken és játékokon keresztül stratégiákat sajátíthatnak el véleményük megformálásához, gondolataik pontosabb kifejezéséhez.

A programhoz csatlakozó középiskolás csoportoknak, osztályoknak nem fix, kötött programsorozatot, hanem komplex csomagokat kínál a Trafó, amikből a jelentkezők maguk állíthatják össze saját Gondolat Generátor órarendjüket, választhatják ki azokat az előadásokat, melyek témái, felvetései az adott osztályt, csoportot aktuálisan érintik/érinthetik, érdeklik, foglalkoztatják.

Az előadások alkotói minden alkalommal részt vesznek a foglalkozások megtervezésében, sőt gyakran azok lebonyolításában is, így az ő esztétikájuk, gondolkodásmódjuk és módszereik is hatásosabban, jobban, látványosabban érvényesülhetnek a programsorozatban. Az előadásokhoz, azok jellegétől függően, elő- vagy utófoglalkozás kapcsolódik.

A Gondolat Generátor szakmai vezetője Sebők Borbála dramaturg, állandó munkatársa pedig Bethlenfalvy Ádám drámapedagógus.

A programban résztvevő előadások a 2015/16-os évad első, őszi félévében:
> SZÍNHÁZ
STEREO Akt: FELÜLRŐL AZ IBOLYÁT
Titkos Társulat: KÉT NŐ
>TÁNC
Fülöp László: “THERE’S AN ELEPHANT IN EVERY ROOM…”
>KÉPZŐMŰVÉSZET
George Crîngaşu, Keresztes Zsófi és Jaakko Pallasvuo kiállítása
>GG EXTRA
Dányi/Molnár/Vadas: NYÚZZATOK MEG (16 éven felülieknek!)

A jelentkezés módja

A teljes félév programjára, vagy egyes programrészekre jelentkezni a jelentkezési adatlap kitöltésével és a kiválasztott programok megjelölésével lehet szeptember 25. (péntek) éjfélig Huszár Ritánál a rita@trafo.hu e-mail címen. Egy programon maximum 4 csoport vehet részt. További információ a 06-1/ 456-2051-es telefonszámon kérhető.

Részletes programleírás
http://trafo.hu/uploads/b8/7d/b87d0b641aaafd070a485f2d7e5714b4e15a861a/gondolat_generator_1516_osz_programleiras.pdf

Jelentkezési lap
http://trafo.hu/uploads/9f/ca/9fca1e4e08bc1ee9dc9a15acc6cc066d2fc40c26/gondolat_generator_1516_osz_jelentkezesi_lap.pdf

Facebook: https://www.facebook.com/trafo.beavato

Honlap: http://trafo.hu/hu-HU/oktatas

Forrás: Trafó Kortárs Művészetek Háza