Újabb falfelület színesedett ki Budapest forgalmas csomópontján

A hatvanas években, elsősorban Andy Warhol nyomán ismertté vált stílus, a pop-art világához közelálló festmények születtek a Budán található, BAH-csomópontnál. A londoni Luke Embden a Színes Város Budapest Fesztivál elnevezésű falfestő sorozatra utazott hazánkba, hogy elkészítse festményeit a BAH-csomópont pillérjeire.

Fotó: Farkas András

Fotó: Farkas András

A négy napon keresztül zajló alkotásában ikonikus budapesti képkockákat, tipikus nevezetességeket egészített ki egyszerű, játékos jelekkel, üzenetekkel a művész. A megfestett pilléreken felfedezhetjük többek között a Lánchidat, a Parlament kupoláját, de láthatunk rajta például dobos tortát, amely már a budapesti látogatás ihlette képkockák részeként került fel a falra.

Fotó: Farkas András

Fotó: Farkas András

,,Évekkel ezelőtt jártam Budapesten először, és most is főleg a festésre kellett koncentrálnom, ezért kevés időm volt szétnézni, de pár év alatt lenyűgöző fejlődésen ment keresztül ez a város. A Váci utcában laktam, és minden nap gyalog sétáltam fel a BAH-csomóponthoz. Jártam a Rudas fürdőben, megnéztem a pesti falfestményeket, meghallgattam egy koncertet az A38 hajón, vásároltam korán reggel gyümölcsöt a Vásárcsarnokban. Biztosan nem találkoztam rengeteg problémával, ami minden nagyvárosban van, de szeretnék egyszer több időt is eltölteni itt.” – mondta el Luke.

Fotó: Farkas András

Fotó: Farkas András

Luke Embden a londoni University of the Arts London-on végzett. A művész többféle stílusban alkot, dolgozik alkalmazott grafikusként, de igyekszik időt szánni önálló művészeti projektekre is. A világ számos pontján járt már festeni, legutóbb Horvátországban dolgozott, majd Budapest után Szingapúr következik, ahol szintén egy művészeti fesztiválon alkot majd. Luke Embden a Magyar Turizmus Zrt. és a Wndrlnd nevű margitszigeti bárkert szponzorálásával érkezett Budapestre.

Forrás: Színes Város Budapest Fesztivál