Mert színházba járni jó – Színházak Éjszakája 2015

Idén szeptember 19-én negyedik alkalommal kerül megrendezésre a Színházak Éjszakája rendezvény, amely keretében a fővárosban 26 színház 64 helyszínen várja az érdeklődőket. A több száz interaktív, rendhagyó és különleges produkció ez alkalommal is egyetlen karszalaggal látogatható.

Az esemény amellett, hogy szeretné felhívni a figyelmet a résztvevő színházak új bemutatóira, népszerűsíteni is szeretné a színházba járást. Ezen az éjszakán a látogatók betekinthetnek a színházak kulisszái mögé is. Úgy ismerhetik meg a teátrumok sokszínűségét, hogy nem csak az eddig megszokott nézőtereken szerveznek produkciókat, de előcsarnokokban, próbatermekben, padlásokon, parkolókban vagy akár az udvaron is. Több helyszínen akár megismerhetik a backstage-t vagy az igazgatói irodát is az érdeklődők.

A szervezők nem titkolt célja, hogy a rendszeresen színházba járó közönség mellett felkeltsék az új közönség, elsősorban a fiatalok érdeklődését is a színház iránt.

A Színház.hu médiatámogatásával megvalósuló, a színházi évad kezdetének számító budapesti esemény átfogó képet ad a fővárosi, az állami, az önkormányzati fenntartású és magánszínházak kínálatáról is.

A Színházak Éjszakája idei résztvevői az Átrium Film-Színház, a Bethlen Téri Színház, a Budapesti Operettszínház, a Budapest Bábszínház, a Centrál Színház, a Dumaszínház, a Játékszín, a József Attila Színház, a Jurányi Inkubátorház, a Karinthy Színház, a Katona József Színház, a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház, a Madách Színház, a Magyar Állami Operaház, a MU Színház, a Nemzeti Színház, az Örkény István Színház, a Pinceszínház, a Radnóti Miklós Színház, a Rózsavölgyi Szalon Arts&Café, az Ódry Színpad (Színház- és Filmművészeti Egyetem), a Szkéné Színház, a Thália Színház, a Trafó Kortárs Művészetek Háza, az Újszínház és a Vígszínház.

A rendezvény fővédnöke Tarlós István, Budapest főpolgármestere.

A programok látogatásához szükséges karszalagok idén is a tavalyi árakon vásárolhatóak meg a résztvevő színházak jegypénztáraiban vagy online a jegy.hu felületén, melyek a helyszíneken válthatók majd be karszalagra.

Karszalagárak:
Felnőtt 2500 Ft,
Diák* 1500 Ft,
Gyerek (6 éves korig) 150 Ft

*A diákkedvezmény bármilyen típusú érvényes diákigazolvánnyal igénybe vehető (felsőoktatási és levelező tagozatos diákigazolványt is elfogadnak).

További információk: www.szinhazakejszakaja.hu
Facebook: https://www.facebook.com/szinhazakejszakaja?fref=ts

Szerkesztő: ArtNews.hu