Nyílt Nap a Francia Intézetben

Szeptember 19-én szombaton a Budapesti Francia Intézet nyílt napot tart a francia kultúra és nyelv iránt érdeklődők számára. Bemutató nyelvórák, szintfelmérő tesztek, tájékoztatók és kvízjáték várja azokat, akik először találkoznak a francia nyelvvel vagy tökéletesíteni szeretnék tudásukat. Idén először a nyelvi programokat tematikus foglalkozások egészítik ki a környezetvédelem jegyében. Kézműves műhelyek, rövidfilmvetítések, plakátkiállítás és gyermekprogramok hívják fel a figyelmet a klímaváltozás veszélyeire a közelgő párizsi ENSZ-klímakonferencia (COP21) előtt.

image004

A továbbtanulás iránt érdeklődők tájékozódhatnak a franciaországi lehetőségekről és megismerhetik a Campus France iroda tevékenységét. A Latitudes Könyvesbolt nyomkereső játékot hirdet, a Café Dumas francia gasztronómiai műhelyében sós és édes lepényeket lehet készíteni, kóstolót tart a Le Gourmet de Bordeaux ínyenc bolt és bemutatkozik az intézet könyvtára is, ahol szombaton használt francia könyveket is lehet csereberélni, valamint tájékozódni a digitális kölcsönzés működéséről.

A Kulturális Örökség Napjaihoz kapcsolódóan egy francia és egy magyar nyelvű épületvezetés keretében a közönség betekintést is nyerhet a Francia Intézet kevésbé ismert tereibe és kulisszáiba.

A kávéházi hangulatról a francia manouche swinget is játszó Canarro együttes két zenésze gondoskodik a program teljes ideje alatt.

A nyílt nap részletes programja a www.franciaintezet.hu honlapon és a Francia Intézet Facebook-oldalán érhető el.

Minden program ingyenes, az épületvezetés regisztrációhoz kötött.

Forrás: Budapesti Francia Intézet