PIRAMIS – 40. Jubileumi Nagykoncert

PIRAMIS – 40. Jubileumi Nagykoncert
2015. szeptember 18. (péntek), Barba Negra Track
Kapunyitás: 18:00

Vendégzenekar: Acoustic Gallery

Piramis2015

2015-ben 40 éves a legendás Piramis együttes, mely 1975-ben alakult és rövidesen az ország legnépszerűbb zenekara lett. Üstökösként olyan sikeres öt éven mentek keresztül, amilyen addig és azóta sem történt a hazai rockéletben és rengeteg olyan dalt írtak, olyan lemezeket adtak ki, melyek a mai napig szívek tízezreit dobogtatják meg. A zenekar feloszlása után a rajongó tizenkét évet vártak, hogy ismét találkozhassanak kedvenceikkel. 1992-ben öt telt házas koncertet adott az együttes a Budapest Sportcsarnokban, de akkor mégsem lett folytatás. A következő megjelenés 2006 decemberében volt, amikor újra összeállt a zenekar és kétszer töltötte meg az Arénát, azonban a várakozásokkal ellentétben most is elmaradt a hosszabb visszatérés, a személyi problémák miatt nem maradt együtt a csapat.

A Piramis egykori tagjai közül hárman: Závodi János gitáros, Gallai Péter billentyűs és Köves Miklós dobos azonban úgy érezte, hogy nem lehet veszni hagyni a zenei örökséget, a közönség továbbra is igényli a koncerteket, élőben szeretné hallani a dalokat. Ezért felkérték basszusgitárosnak Vörös Gábort, az Ossian egykori tagját, az énekesi posztra pedig Nyemcsók János bizonyult a legmegfelelőbbnek. A csapat a jelenlegi felállásban hat esztendeje járja az országot, pontosabban nem csak hazánkat, hanem a környező országokat is (Szlovákia, Románia, Szerbia, Ukrajna). Számtalan fellépéssel a hátuk mögött 2015-ben is tovább koncerteznek, hogy a mai generációnak is átadhassák azt az életérzést, amit az együttes annak idején is képviselt. Januárban a Barba Negra Music Club színpadán adott teltházas koncertet a zenekar a jubileumi évad első fellépéseként. A fogadtatást látva már akkor biztosak voltak benne, hogy ebben az évben még egyszer találkozniuk kell a fővárosi rajongóikkal. A tavaszi és nyári turné lezárásaként ezért szeptemberben visszatérnek, hogy a Barba Negra Track deszkáiról nyújtsák át ezt az Ajándékot szeretett közönségüknek.

A három eredeti tag biztosítja a Piramis hitelességét, a két „új fiú” zenei kvalitásai pedig garantálják, hogy a zenekar Som Lajos és Révész Sándor nélkül is úgy szólaljon meg 2015-ben, ahogy azt a rajongók elvárják.

A hangulatot tovább fokozza majd a debreceni Pandora’s Box és az Omen énekese, Koroknai Árpi és az Abrakazabra zenekar gitárosa, Kozma Norbi alkotta Acoustic Gallery, akik többek közt Piramis nóták akusztikus változatait is műsorukra tűzték.

Jegyvásárlás:
Barba Negra Track jegypénztár:
H-Szo:15:00 – 20:00 óráig (Programnapokon: 15:00 – 21:30 óráig)
Cím:1117 Budapest, Neumann János u. 2. (Rákóczi híd, budai hídfő)

Online jegyértékesítés:
Barba Negra Track rendszerében:
http://track.barbanegra.hu/piramis40_jubileumi_nagykoncert_20150918
Ticketportal rendszerében:
http://www.ticketportal.hu/event.aspx?id=46765
CD pince (VII., Erzsébet krt. 37. Madách Színháznál)
Wave lemezbolt (VI., Révai köz 4., Bazilikánál)
Headbanger lemezbolt (Múzeum krt. 17.)
Jégpalota Jegyiroda (IV., Külső-Szilágyi út 70.)
Budapest területén belül ingyen házhozszállítás (minimum 4 db)!
Telefonos jegyrendelés: +36309406692