Afrika napok és Nyelvparádé a Millenáris parkban

Ezen a hétvégén az Afrika kultúrája iránt érdeklődőket és a nyelvtanulás legújabb módszereire, lehetőségeire kíváncsi látogatókat egyaránt várják a Millenáris parkba, amelynek D pavilonja az Afrika napok mellett az idei Nyelvparádénak is otthont ad szeptember 11. és 13. között.

A Nyelvparádé elnevezésű rendezvényen a didaktikus, az olvasó-fordító és a magolós nyelvtanulási módszerektől kezdve a kommunikatív vagy egészen különleges alternatív megoldásokig mutatják be a kiállítók azt a széles palettát, amely ma Magyarországon elérhető – mondta el Légrádi Tamás, a nyelvparádé ötletgazdája és a Nyelviskolák Szakmai Egyesületének elnöke az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.

„A rendszerváltás óta csaknem megnégyszereződött Magyarországon azok száma, akik idegen nyelvet beszélnek, de sajnos még ezzel is a lista végén kullogunk az európai összehasonlításban. Ennek ellenére mindenki számára világos, hogy a nyelvtudáson keresztül vezet az út a boldoguláshoz, legyen szó akár a magán, akár az üzleti szféráról” – tette hozzá.

A programon felnőtt- és gyermek-nyelvtanfolyamokról, külföldi és online nyelvtanulási lehetőségekről tájékozódhatnak az érdeklődők, de lehetőség lesz próbanyelvvizsgát tenni, vagy bemutató órákon részt venni.

A rendezvény mellett a pavilon az Afrika napoknak is helyet ad, ahol a látogatók találkozhatnak az afrikai kultúra magyarországi képviselőivel, kóstolhatnak afrikai ételeket, de interaktív, játékos, ismeretterjesztő programokon és tudományos előadásokon is részt vehetnek.

„Az idei év különleges témája az éltető víz lesz” – hangsúlyozta Hamvas Bálint, az Afrikáért Alapítvány programvezetője. Ezért a Vízibility projektnek köszönhetően a közönség megismerhet olyan magyarországi szervezeteket, amelyek az ivóvízellátás bővítésén dolgoznak Afrikában.

Forrás: MTI