Kiemelkedő újcirkusz siker Hollandiában Müpa és a Recirquel produkciója

A Recirquel Újcirkusz Társulat a Cultura Nova fesztivál kiemelt előadójaként aratott hatalmas sikert nemzetközi publikum előtt a múlt hét végén A Meztelen Bohóc című előadással.

Recirquel2015

A társulat magyarországi turnéját megszakítva indult hódító útjára, hogy a Müpa produkcióként létrehozott A Meztelen Bohóc című előadást angol nyelven mutassa be Hollandia egyik legrangosabb kulturális fesztiválján. Kitüntetett figyelem övezte a produkciót, ugyanis a Cultura Nova fesztivál teljes arculatát az előadásra alapozta, így a városban és a környező településeken mindenütt a társulat képei köszöntek vissza. A Müpa és több külföldi és vidéki színház színpadán elért sikereikhez hasonlóan, Hollandiában is álló tapssal üdvözölte a közönség a magyar művészeket.

Ősztől a társulat, melynek eddigi 149 előadását több mint 85 ezer néző látta, folytatja országos turnéját Debrecen, Békéscsaba, Szolnok, Veszprém, Dunaújváros és további városok meghívására. A Müpában a 2015/16-os évadban is látható mindhárom telt házas sikerrel futó produkció: a Cirkusz az Éjszakában, A Meztelen Bohóc és a Párizs Éjjel. A társulat legújabb előadása, a Non Solus, október 15-én debütál a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretében a Müpában.

Recirquel - Fotó: Posztós János

Recirquel – Fotó: Posztós János

A Recirquel nemzetközi meghívásai is sorra gyarapodnak. Decemberben az újcirkusz hazájának fővárosában, Párizsban játszanak egy hónapig, januárban Santiago de Chile várja a társulatot, utána a tavalyi dél-francia turné folytatódik. Márciusban Bogotában Latin-Amerika legnevesebb színházi fesztiválján vesznek részt majd’ három héten keresztül. Ezt követően Tel-Avivban és Montreálban, a Cirque du Soleil által épített TOHU újcirkusz központban lépnek fel a szakma legjelesebb képviselői előtt.

Magyarország első újcirkusz társulatát, a Recirquel-t Vági Bence koreográfus, rendező alapította három éve a legtehetségesebb magyar artistákkal, akik a hazánkban még kevéssé ismert műfajban magas művészi minőségben jelenítik meg a komoly hagyományokkal bíró cirkuszművészet, tánc, színjáték, ének, és zene összhangját. Eddigi három egész estés produkciójuk valamennyi korosztálynak élvezetet nyújt a Müpa repertoárján.

A Recirquel a Cultura Nova fesztiválon

A Recirquel a Cultura Nova fesztiválon

Forrás: Müpa