Közkívánatra: Lunatika külföldön és Budapesten, Évadtájékoztató

A Duda Éva Társulat legelső produkcióját, a Lábán-díjas Lunatikát tavaly októberben búcsúztatták el az 5éves Fesztivál során, miközben pont a fesztivál ideje alatt kapott meghívást Németországi a Teo Otto Theatre-be. Így lehetséges, hogy a 6. évadát kezdő együttes pont az előadás felújításával indítja a színházi szezont a Mu-ban, mielőtt Remscheidbe tartó útjukat elkezdenék.

Duda Éva Társulat: Lunatika - Fotó: Dömölky Dániel

Duda Éva Társulat: Lunatika – Fotó: Dömölky Dániel

10 dolog, amiért érdemes a Duda Éva Társulatot megnézni az idei évadban is!

1. Új társulati név ismertetése. A bejelentésre az évadnyitás alkalmából látható Lunatika című előadás előtt kerül sor a Mu Színházban.

2. Parkour – Tánc performansz bemutató a Színházak éjszakáján a Jurányi-ház udvarán!

3. Kortárs magyar dráma angolul! Sarkadi Imre: Oszlopos Simeon című művének legelső fordítását az előadás címszereplője a Junior Príma díjas Rétfalvi Tamás interpretálja!

4. Lear király másképp! Shakespeare klasszikusa a fizikai színház nyelvén, egyedi és műfaji határokon átívelő feldolgozásban, az Átrium Film-Színházban.

5. Repertoáron a tangó fülledt erotikáján át az extázis állapotáig merészkedő Outbreak, melyben a felszín alatti egyéni és társadalmi feszültségek kerülnek terítékre.

6. Kísérleti munkák, izgalmas, egyszer látható előadások két estén át. A társulat művészei készítenek rövid műveket a Radar No3. keretében.

7. Cirkusz és tánc fúziója, folk és légiesség, néptánc és kortárs koktél. Isztria után újra itthon a Virtus, decemberben pedig egy különleges jótékonysági előadással is.

8. Trafóval közös új produkció, nemzetközi vonalon! Letisztult, elegáns, intellektuális, mégis erőteljesen a fizikai színház vonalát képviselő spanyol páros, Guy Nader és Maria Campos legújabb darabját tavasszal készítik a társulat művészeivel.

9. Folytatva a hagyományt már, idén is lesznek izgalmas workshopok nemzetközi alkotókkal, tanárokkal!

10. Értjük Shakespearet? Átélhető, megélhető a Lear egy mai világban. Az előadáshoz kapcsolt beavató színházi programmal más szemmel nézzük a klasszikus művet. A program középiskolások számára készült.

Duda Éva Társulat:
LUNATIKA
Lábán Rudolf díj – 2009
Szeptember 7. 19:00, Mu Színház

A vándor hajszálon egyensúlyoz éberség és álom között.
Ahol a hold az úr, a tudat ködös, kómaszerű tompaságba vész.
Holott az ébredés pillanata változás, eszmélés, újradefiniálás.
Azonosítás.

Duda Éva Társulat: Lunatika - Fotó: Dömölky Dániel

Duda Éva Társulat: Lunatika – Fotó: Dömölky Dániel

„Hihetetlen erő sugárzik a színpadról: hullámzik a tér, ritmusra múlik az idő. A nézők kapnak tehát némi ízelítőt, kóstolót – 48 percet – testi létük „örökkévalóságából”, a jelenlét fokozhatatlan intimitású, minden közvetítést nélkülöző, önfeledt öröméből, élvezetéből” Hegedűs Sándor, Zene, Zene, Tánc

Előadók, alkotók: Bora Gábor, Csuzi Márton, Grecsó Zoltán, Egyed Bea, Lázár Eszter, Rusu Andor, Simkó Beatrix

Fénytervező: Kovács Gerzson Péter
Vetítés, videó: Gothár Márton
Produkciós asszisztens: Czveiber Barbara
Produkciós munkatárs: Máriás Petra
Zeneszerző: Kunert Péter
Jelmez, koreográfia: Duda Éva

Támogatók: Emberi Erőforrások Minisztériuma, Fővárosi Közgyűlés Kulturális Bizottsága, NKA, MU Színház, Táncélet.hu, FÜGE, Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház, Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata

Forrás: www.evaduda.net