Interaktív mobiltelefonos játékséta a 10. PLACCC Fesztiválon

Különleges, virtuális játéksétára invitál a berlini machina eX nevű csapat a 10. PLACCC Fesztiválon 2015. szeptember 10-12. között Budapesten. A PlayMobile résztvevői egy mobiltelefonos kaland-szoftver segítségével üzeneteket kapnak, amelyek alapján valós környezetben barangolhatnak a virtuális térben.

Fotó: Philip Steimel

Fotó: Philip Steimel

A 2010-ben létrejött berlini machina eX csoportot fiatal színházi és médiaművészek alkotják, akik számítógépes játékok, színházi előadások és interaktív installációk eszközeit felhasználva hoznak létre különleges, valós környezetben zajló virtuális eseményeket. Játéklaboratóriumként határozzák meg magukat, nyílt forráskóddal dolgoznak, és első nagyobb sikerüket 15’000 GRAY című játékukkal érték el 2011-ben a berlini 100° Fesztiválon, ahol elnyerték a zsűri díját.

Az egyik legfrissebb technológiájuk a mobile-phone-adventure-software (mobiltelefonos kaland-szoftver), amelynek segítségével a résztvevők mobiltelefonjukon keresztül léphetnek be a játék világába. Ez a játék sms-eken, hangüzeneteken, telefonhívásokon és képüzeneteken keresztül zajlik, miközben a játékosok folyamatosan kapcsolatban maradnak a valós, külső világgal, a színházi játék helyszínével.

A berlini alkotók szeptemberben négy magyar művészeti csoport, a Tünet Együttes, az S’39 Hybrid Design Manufacture, a Dinamó Budapest és a K2 Színház bevonásával, vagyis színházi társulatok, építészek és médiaművészek közreműködésével egy tíz napos játéktervezői workshopot tartanak. Ennek során erre a technológiára építve hoznak létre egy különleges, virtuális játéksétát, amelyet változatos városi helyszíneken próbálhatnak ki a 10. PLACCC Fesztivál vendégei szeptember 10-11-12-én, naponta 17 és 20 óra között a Jurányi Inkubátorház környékén. Az előadásokra a Goethe Intézet „Játékösztön” programsorozatban kerül sor.

Stáb: Anna FRIES, IVANYOS Ambrus, Lasse MARBURG, Malu PEETERS, Mathias PRINZ

Résztvevő csoportok: A játéktúra kiinduló és végpontja: Jurányi Ház (1027 Budapest, Jurányi u. 1.)
Időpont: 2015. szeptember 10-12, 17.00-20.00, a turnusok félóránként indulnak

Jegyinformáció: a jegyeket a Jurányi Ház árusítja, bővebb információ: www.juranyihaz.hu/jegyinfo
Jegyár: 1000 Ft

Támogatók: Goethe Intézet, Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház

Részletek: www.placcc.hu

www.facebook.com/placccfesztival

Forrás: PLACCC 2015