Borra-Való: imádja a néző és hallgató

A népszerű gasztrofolk zenekar, Borra-Való együttes slágere elvarázsolta a közönséget, youtube-os nézettsége a nyár végére átlépte a harmincezret. Igazán jó kontyalávaló a szüreti szezon közeledtén!

Borra-Való

Borra-Való

A Borra-Való együttes Szivárványszín a világ című slágere – Harmath Szabolcs és Harmath-Hodászi Klára zeneszerzők, valamint Duba Gábor szövegíró szerzeménye – klipjét szeptember elsején már 30 730-en nézték meg a népszerű videómegosztó-csatornán. Az Asszony bora, ember bora című nagylemezükön szereplő dal videóját Kiss Jenő rendezte, vágta és fényképezte. A zenekar – érthetően – nagyon örül a sikernek, és hálás a (bor-) fesztiválok közönségének és a médiának, hogy ezt a kitüntető nézettséget elérhették.

Az együttes tagjai elismert zenészek: Almár Judit Almus „boszorkányos” énekét Lázár Zsigmond hegedűn, Káptalan András és Horváth György gitáron, Perger Guszty ütőhang­szereken kíséri. Műsorukban népdalfelfoldozások, klasszikus és kortárs költők (Petőfi Sándor, Vajda János, illetve Lackfi János) megzenésített versei és saját szerzemények szerepelnek. A népdalok, a népies hangzású bordalok fülbemászó dallamvilága és a népszerű szövegek mosolyfakasztóan hatnak a közönségre, amelynek közös dalolás és „nagybőgőbe ugró” vigasság az eredménye.

borravalo-potencialis-kialanlokep3A hazánk egyetlen bordalnoknőjével büszkélkedő együttes (www.borra-valo.hu) nem pihen a babérokon, szeptember első napjaiban a Mokos Családi Pincészetben forgatják a Sláger TV-n sugárzott Borra-Való elnevezésű világzenei műsoruk újabb részeit. Az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő világzenei adás során Almus és Káptalan András műsorvezetésével eddig olyan kiváló kollégákat láttak vendégül, mint a Balkan Fanatik, a Motiva és a Holdviola zenekar, illetve a Besh O Drom. A mostani felvételek alkalmával a Szélkiáltó, a Buda Folk Band, a Vivat Bacchus és a Holdviola együttessel csábítják a nézőket mulatságba.

A virágos jó kedv a Borra-Való együttes szeptemberi koncertjein is garantált. Különösen, hogy a szüret szép időszaka köszöntött ránk: szeptember 5-én Abdán, 12-én Tihanyban, 26-án pedig Nagytarcsán csendülnek fel a bordalok a szőlőművelők köszöntésére és örömére.

Forrás: Borra-Való