Magyar Népdal Napja – 2015. szeptember 11-13., Martonvásár

2014-ben rendezték meg első alkalommal a Magyar Népdal Napját Martonvásáron. A hagyományaink megőrzésére, felvirágoztatására életre keltett esemény oly nagy sikert aratott, hogy a szervezők úgy döntöttek, idén is megrendezik az eseményt, immár egy egész hétvégén, szeptember 11. és 13. között!

Péntek este a Virtuózok lépnek fel. Az ország legkiválóbb komolyzenei tehetségei a klasszikus zenei produkciók mellett számos meglepetéssel készülnek a magyar népdalokhoz kapcsolódóan is.

Szombaton egész nap programokkal várják az érdeklődőket. A délelőtti óvodások műsorát és a Veszprémi Kabóca Bábszínház előadását a délutáni Alma Együttes koncertje koronázza meg. Ezután az idősebbek nosztalgiázhatnak az LGT Emlékzenekar zenéire, amit Rúzsa Magdi és a ByTheWay koncertje követ, akik szintén belecsempészik műsorukba a népdalt is. A napot pedig retró diszkó zárja Dj Lottersszel.

Vasárnap délelőtt a Langaléta Garabonciások köszöntik a látogatókat, amit a Dalárdatalálkozó követ dinnyésiekkel, tordasiakkal, pázmándiakkal, székesfehérváriakkal és váliakkal. Fellép a járás településeinek polgármestereiből (alpolgármestereiből, jegyzőiből, képviselőiből) alakult kórus is, amely az idei Utazás kiállításon való fellépése után kizárólag a martonvásári színpadon látható.

Ha valaki mégsem teheti meg, hogy eljön Martonvásárra, az figyelje a Dankó Rádiót, mert aznap élő közvetítéssel jelentkezik a Magyar Népdal Napjáról. A helyszínről közvetíti majd a „Martoni ebédhez szól a nótát”, amit Kacsó Hanga ( „páva” győztes), a Csík zenekar és vendége Presser Gábor, a Tata Helyőrség Zenekar – „Gyep-show”-ja, valamint a néptáncban egyedülálló produkciót alkotó Fitos Dezső Társulat követ.

A Népdal Napját a népzene ínyencei Rendhagyó Prímástalálkozóval zárják, itt lesz többek között Herczku Ági, Lakatos Róbert, Vizeli Balázs Bede Péter és még sokan mások.

Bővebb információ, részletes program: www.magyarnepdalnapja.hu

Jegyárak:
Felnőtt napijegy: 1.500 Ft
Gyerek/nyugdíjas napijegy: 800 Ft
Valamint 3 napos bérletek.

Közlekedés Martonvásárra:

Aki teheti, vonattal érkezzen, hiszen a rendezvény helyszíne 5 percnyi kényelmes sétára van a vasútállomástól. Vonatok óránként több alkalommal közlekednek Budapest, ill. Székesfehérvár irányából és kevesebb, mint 30 perc alatt érkeznek meg. Aki szereti a népdalokat, a népzenét, jöhet ZENEVONATTAL. Elég, ha indulását vasárnap Budapestről (Déli PU) 11 óra 10 perckor vagy 15 óra 10 perckor induló vonatra időzíti, nem fog csalódni!