A Játékkészítő újraálmodása, pop-show-musical

Szerző: Ványi Viktória

A decemberi produkció látványosságát megelőlegezte a sajtótájékoztató játékossága. A helyszínül szolgáló Gellért Szállót akarattal sem téveszthették volna el a meghívottak, hisz már messziről piros szemüvegek kacsintottak le az oromzatról.

Fotó: Sebestyén László

Fotó: Sebestyén László

Január óta tervezik a visszatérést az elmúlt év nagy sikere után, mondja már a producer, ötletgazda Illés Gabriella, a Tulipán Tündér Produkció vezetője. A már külföldről is felkéréseket kapó műsor, idén december 26.-29. között négy estén át a SYMA csarnokban teljesedik ki. Egészségünk megőrzése érdekében fontos, hogy a mese és varázslat világa egész életünkön elkísérjen. Erre hívnak piros szemüvegeiken keresztül a régi és az új szereplőgárda lelkes tagjai.

A parádés szereposztásból idén sem hiányozhatnak: Hien, Oroszlán Szonja, Radics Gigi, Hajdu Steve, a Király testvérek, Nagy Feró és nem utolsó sorban Szabó Győző. Az újonnan csatlakozók névsorát erősítik: Csík Sándor, Kamarás Iván kapitányként és a Vastag testvérek váltott szereposztásban.

A gigantikus vállalkozás megvalósulásában elengedhetetlen szerep hárul a Jászai Mari-díjas rendezőre, Böhm Györgyre, a koreográfiáért felelős Kossuth-díjas Juronics Tamásra, aki magával hozza társulatát a Szegedi Kortárs Balettet és a már aranylemezes Rakonczai Viktor és Orbán Tamás zeneszerző szövegíró párosra, akik 5 új dallal örvendeztetik meg a nézőket.

A megújulás jegyében soha nem látott látványelemeket vonultat fel Radnai Márk vizuális rendező, a magával ragadó élményt a 3D mapping eszköze teremti meg. A fényfestésnek, ami úgynevezett panoráma és holografikus vetítés, Bordos László Zsolt a világhírű mestere.

Minden színész szívébe zárta a darabot ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a jelen nem lévők szó szerint a világ minden tájáról, hacsak videó üzenet formájában is, de elmondták érzéseiket és várakozásukat A Játékkészítő kapcsán. Radics Gigi Bécsből, Oroszlán Szonja Philadelphiából, míg Király Viktor Los Angelesből jelentkezett be.

Nagy Feró, Stohl András - Fotó: Sebestyén László

Nagy Feró, Stohl András – Fotó: Sebestyén László

Noha kulisszatitokként Szabó Győző elmondta, hogy végzettségét tekintve ő igazából játékkészítő is, a nagy meglepetést mégis Alföldi Róbert záró videó üzenete hozta el, amiben elárulta, hogy munkája Dél-Koreába szólította, így nem tud részt venni az előadásokon. A címszerepet a sajtóbemutató során konferansziéként jelen lévő Stohl Andrásra ruházták át, amit egy gyors átváltozással érzékeltetett, rögtön egy székbe huppant az addigi interjúalanyai sorába. Természetesen a változás nem ad hoc jellegű volt, a producer és Alföldi is egyöntetűen Stohlt tudták elképzelni legjobban a feladatra.

A produkció együttműködő partnerei többek között a Szegedi Szabadtéri Játékok, akikkel megállapodást kötöttek a nyári játékok során használt forgószínpad kölcsönzéséről, továbbá a teljesség igénye nélkül a Minimax, a Class FM, a Magneoton lemezkiadó és a számtalan kőszínház, akik színészeiket egy ideig nélkülözve segítették a próbákon való részvételt.

Robog tovább a mesés társaság és őket ismerve garancia, hogy határ a csillagos ég lesz.

További információk: www.ajatekkeszito.hu

A jatekkeszito

 

Fotók forrása: presspresso
,