Modernkori kis hercegként jelenik meg ANDRΞW új videoklipjében

Énekesként, koreográfusként, főszereplőként és rendezőként jegyzi második videoklipjét ANDRΞW, vagyis Karsai J. András. A Keep On Smiling című dal zenéje modern és trendi, ugyanakkor a szövege örökérvényű kérdéseket boncolgat: mennyire kell meghasonulni az érvényesüléshez, és akkor is kell-e mosolyogni, ha belül fáj.

ANDRΞW - Kép forrása: Lőrik László

ANDRΞW – Kép forrása: Lőrik László

Új dallal és látványos videoklippel jelentkezett ANDRΞW, vagyis Karsai J. András. A fiatal énekes-színész-koreográfus az Ultimate című, könnyedebb pop-indulóként definiálható dala után a Keep On Smiling című szerzeményben egész más témát dolgozott fel, egészen más hangzásvilággal.

– A szöveg azt a kérdéskört feszegeti, hogy létezik-e tiszta út az érvényesüléshez, avagy meg kell-e hasonulnunk önmagunkkal. Vajon fel kell vennünk hamis szerepeket, és mosolyognunk kell akkor is, ha belül ordítunk? A Keep On Smiling-ban több stílust ötvöztünk: egy alapvetően ballada-jellegű dalt fűszereztünk trap alappal, gregorián hangulatú részekkel, klasszikus és elektronikus hangszerek váltakozásával. A zeneszerzőtársam ezúttal is Bartha Ákos Dannona, a szövegírótársam pedig Teknős Eszter volt – mondta ANDRΞW.

A Keep On Smiling videoklipje a BUZZ Team alkotóstábjával készült, ANDRΞW azonban nemcsak énekesként és főszereplőként vett részt a forgatáson. Diplomás táncművészként ő készítette és tanította be kollégáinak a koreográfiákat, és saját forgatókönyve alapján rendezőként a teljes munkafolyamatot felügyelte. A Keep On Smiling letisztult, mégis látványos, a fényekkel és árnyékokkal játszó, fekete-fehér videoklipjének fő karaktere a modernkori kis herceg. Saint-Exupery klasszikus figurája a klipben a körülötte lévő emberek és ijesztő szituációk szemlélőjévé válik, és még erősebb vágyat érez, hogy hazatérjen a rózsájához. A klip egyes jeleneteiben látható koreográfiák absztrakt módon erősítik a dal tematikáját, megjelenítik a kitörni vágyó, de béklyóba kötött ösztönvilágot, a lélek belső küzdelmét.

ANDRΞW, vagyis Karsai J. András beleszületett az előadóművészi világba, hiszen édesapja Karsai János pantomimművész és mester, édesanyja pedig Karsai Gizella pantomimművész és énekes-dalszerző. András életében eleinte szintén a pantomim volt a meghatározó műfaj, majd tanulmányait többfajta művészeti ággal folytatta. A Madách Színház stúdiójában végzett musical színész szakon, a Magyar Táncművészeti Főiskolán pedig táncos és próbavezető diplomát szerzett moderntánc szakirányon. Az elmúlt években színészként és táncosként dolgozott a Madách Színházban, a Thália Színházban, a Vígszínházban és az egri Gárdonyi Géza Színházban. Jelenleg – immár ötödik éve – a Budapesti Operettszínház tagja, ahol a Musical Együttesben dolgozik énekes-táncosként, és a színház által rendezett fesztiválokon rendszerint saját produkciókkal és koreográfiákkal áll színpadra.

Bővebben:
https://www.facebook.com/andrewjkarsai?fref=ts
https://www.youtube.com/channel/UCHlrQz5IRSEfFcqJ3g-xs5g
http://www.musicfashion.hu/