Ismét látványásatást tartanak az Aquincumi Múzeum romkertjében

Újra bepillantást nyerhetnek az érdeklődők az ásatások világába az Aquincumi Múzeum romkertjében, ahol a római kori polgárváros északi részén, az úgynevezett iparos-kereskedő negyedben kezdődik látogatható régészeti feltárás kedden.

A munka az úgynevezett Enyvfőző házban folytatódik, ahol korábban és idén is a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával zajlik az ásatás. A helyszínen egy tablót is elhelyeztek, ahol a lakóház és műhely korábbi feltárásáról és eddig ismert történetéről kaphatnak információt a látogatók.

Az idei évben az épület lakótraktusának északi végén folytatódik a munka, amelyet augusztus 11-től szeptember 7-ig, keddtől péntekig 9 és 16 óra között tekinthetnek meg az érdeklődők, sőt, kérdezhetnek is a feltárást végző régésztől – olvasható az Aquincumi Múzeum MTI-hez eljuttatott szombati közleményében.

Kedden délelőtt Hozd magaddal a nagyit! címmel szünidei programot is szerveznek unokáknak és nagyszülőknek az Aquincumi Múzeumban. A résztvevők ízelítőt kaphatnak a római katonák mindennapjaiból, megismerhetik a jellegzetes római harci felszerelést, fakardot készíthetnek, és levendulás zsákocskát is varrhatnak.

Forrás: MTI