Augusztusban három alkalommal is jelentkezik a WAMP

Augusztusban három alkalommal is jelentkezik a WAMP dizájnvásár: csaknem 100 tervező tárgyaival vasárnap az Erzsébet téren, bulizáshoz is alkalmas ruhákkal a Sziget Fesztiválon, valamint a Piacok napján, augusztus 30-án is várja a dizájn iránt érdeklődőket.

Vasárnap csaknem száz tervező tárgyait vonultatja fel a WAMP dizájnvásár, amelyen több márka is újrahasznosított alapanyagok felhasználásával készült termékeivel lesz jelen a környezetvédelem jegyében – olvasható az MTI-hez elküldött tájékoztatóban.

Az egyedi ruhákat kínáló Rikov márka például a környezetet kevéssé terhelő eco print eljárással festi meg egyedi ruháit. Biztonsági övek felhasználásával készültek a Reborn alkotócsoport táskái és egyéb használati tárgyai, míg a Mimi’s books and crafts régi vintázs papírokat, újságokat és szórólapokat felhasználva alkotta meg füzeteit. Szász Károly pedig törött porcelánok darabjaiból hozta létre egyedi, különleges hangulatú ékszerekeit.

Augusztusban a hónap dizájnere címet a CAMOU márka nyerte el, amely a városi utcarészletek, homlokzatok, ligetes erdők, mezők, folyók képeivel vagy más természeti motívumokkal dekorált női és férfi ruháit kínálja vasárnap az érdeklődőknek.

A bulizáshoz is alkalmas öltözékekkel, valamint egyedi ékszerekkel és táskákkal is várja a Sziget fesztivál látogatóit a WAMP, amely új helyszínen a Design Zónában húsz dizájner termékeivel lesz jelen augusztus 10. és 17. között.

Ott lesz többek között az ArtonMe csapata kényelmes ruhákkal és cipőkkel, míg a Bosis táskákat, színes női ruhákat valamint férfi felsőket kínál. A Pamut Apparel és az erikataylor mintás pólókkal várja a fesztiválozókat, a Cydonia Vintage pedig vintázs öltözékkel készül az eseményre.

Egyedi ékszereket készít a Mabeautyk, a RedAster, Schall Eszter és Vadjutka, míg a Bella Nautica, az EOSinE és a Pankotai márkák táskákat kínálnak.

Folklórmotívumokkal dekorált flip-flopokat és különféle ajándéktárgyakat kínál a Talpra Magyar csapata. A Bakelit Art, a Citygraph, Tomas Bohusek, a Judyposter és az Urban Sidewalker alkotásai mellett a Fészek Részek lakberendezési tárgyai közül is válogathatnak a fesztiválozók.

Augusztus 30-án második alkalommal rendezik meg az Erzsébet téren a Piacok napját, amely a sérült emberek társadalmi integrációjával foglalkozó Nem Adom Fel Alapítvány szervezésében valósul meg. A WAMP tervezői mellett a programban részt vesz a Gardrób Közösségi Vásár, a Segítő Vásárlás program, az Antik Placc – Antik és dizájn vásár, és a Nagy Budapesti KultúrZsibi.

Mint írják, a Segítő Vásárlás program keretében a sérült emberek által készített kézműves termékeket kínáló árusok, civil szervezetek is jelen lesznek az eseményen.

Forrás: MTI