ArTúr Fesztivál és Túri Vásár – Mezőtúr, 2015. augusztus 4-9.

Az ArTúr Fesztivál és a Túri Vásár témakörében sajtótájékoztatót tartott 2015. július 23-án Herczeg Zsolt Mezőtúr Város polgármestere, Bordács László a Mezőtúri Közművelődési és Sport Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője, valamint Szűcs Dániel a Művelődési Oktatási és Sport Bizottság elnöke.

01keszflyer (Large)

A sajtótájékoztató elején bemutatásra kerültek azok a marketingelemek, amelyek a rendezvény hírelésében nyújtanak segítséget. Az idei évben is nagy hangsúlyt fektettek a szervezők a reklámkampányra, amelyben különböző médiumok voltak segítségre: Amadeus Rádió, Csaba Rádió, Mezőtúri Városi Televízió, Pont Rádió, Pont Tv, Körös Televízió, Törökszentmiklós Rádió, a Viharsarki Hírek, a Szentes Tv, ArtNews.hu, Új Néplap, Alföld Tv, szoljon.hu, Szarvas és Vidéke, hajdu press, Szolnoki Napló, Törökszentmiklósi Térségi Televízió, Rádió Sun, Túrkeve Televízió. Ezúton is köszönjük támogatásukat.

sajtótájékoztató, 2015. július 23.

ArTúr Fesztivál és Túri Vásár sajtótájékoztató, 2015. július 23.

Herczeg Zsolt polgármester úr kihangsúlyozta, hogy az önkormányzat által szervezett rendezvények közül e két rendezvény kiemelkedik a sorból. Fontos a hagyományápolás, az értékek megőrzése e célt is szolgálja ez a két esemény. Polgármester úr is megköszönte a támogatók segítségét, mind magánszemélyeknek, mind vállalkozásoknak, valamint Dr. Fazekas Sándor miniszter úrnak is. A programpontok megtekintése ingyenes, ez is fő szempont volt a városvezetés részéről.

Bordács László főszervező elmondta, hogy a rendezvényeknek a város több pontja ad majd otthont. Megköszönte a résztvevők közreműködését, elmondta, hogy örömmel vették az idei évben is a megkeresést a helyszínek házigazdái. A programok tekintetében idén is több korosztályt szeretnének megszólaltatni, e célt szolgálja a több zenei stílus felsorakoztatása. Helyi rendezvényen mindenképp biztosítani szerették volna a helyi előadók bemutatkozását, így helyi kiállítás, helyi koncert, népdalcsokor és musical előadásra is sor kerül a fesztivál keretein belül. Ügyvezető úr kéri az útzárral érintett utakon élők türelmét. A Túri Vásár napján ingyenes városnéző kisvonat viszi körbe az érdeklődőket Mezőtúron. A programsorozat az idei évben Marót Vikivel és a Nova Kultúrzenekarral, valamint tűzijátékkal zárul.

Szűcs Dániel a sportterületet ismertette, valamint a programfüzetben is megjelenő augusztus 19-20-ai rendezvényeket. Augusztus 6-9. között Kárpát-medencei motorosok találkozójára kerül sor egy év kihagyás után. Augusztus 8-án a XIII. Túri Kupa utcai futóverseny kerül megrendezésre a belvárosban, illetve a Túrtői holtágban a XIV. Túri Vásár Kupa horgászverseny. A kísérő sport eseményeken túl művészeti programok is kapcsolódnak a két eseményhez, valamint különböző kiállításokat tekinthetnek meg ez idő alatt.

ArTúr Fesztivál és Túri Vásár 2015. augusztus 4-9. részletes program

A rendezvényekről bővebb információt találhatnak a Mezőtúr és Vidéke soron következő lapszámában, valamint a mezotur.hu, a turivasar.hu, a muveszetinapok.hu weboldalakon.

ArTúr Fesztivál Facebook-oldala: https://www.facebook.com/ArTurFesztival?fref=ts

Túri Fesztivál Facebook-oldala: https://www.facebook.com/turivasar?fref=ts

Találkozzunk augusztus 4. és 9. között Mezőtúron!!!

Forrás: ArTúr Fesztivál és Túri Vásár

Artúr FestTúri Vásár png

,