K-pop – Cover Dance középdöntő és fesztivál Magyarországon – Július 23.-25.

A világ minden táján megtalálható koreai hullám, azaz a Hallyu rajongói, ismét eggyé válhatnak a koreai popzenével, azaz a K-POP-al. Az idei évben a K-pop Cover Dance magyarországi középdöntője egy 3 napos fesztivál keretében kerül megrendezésre sokszínű koreai kulturális programokkal, flashmob-al és after partyval kiegészítve.

Hazánkban közel 20.000 fős rajongói tábort számlál a koreai popzene, és több száz cover dance táncegyüttes van jelen, melyek száma napról napra növekszik. De mi is az a K-pop cover dance? Egy olyan táncműfaj, mely lényege az eredeti előadó mozdulatainak, ruhájának és kellékeinek lemásolása, a dal érzéseinek átvétele és átadása.

Július 23-án a magyarországi Koreai Kulturális Központban 13 órakor egy hivatalos ünnepség keretein belül megnyitja kapuit az első hazai K-pop fesztivál. A fesztiválra a bemelegítés koreai kulturális programokkal kezdődik, így kipróbálhatják a résztvevők a koreai kalligráfiát, fotózkodhatnak koreai népviseletben, megismerkedhetnek koreai népdalokkal, tánclépésekkel és még egy kis koreai ételkóstolót is biztosítanak a szervezők.

24-én pénteken szintén a KKK-ban a versenyzők regisztrálhatnak a verseny magyarországi középdöntőjére. Természetesen csak az a 15 csapat, akik a videós előselejtezőt követően bejutottak a mérkőzésre. A papírmunka elvégzése után a formációk vicces koreai játékok és K-pop activity keretében ismerkedhetnek meg egymással. Majd, hogy valami igazán gigantikus előzze meg a versenyt, 24-én 18 órától a Hősök terén közel 100 táncos ad elő egy flashmob produkciót a nagyközönség számára.

Július 25-én 13 órától pedig kezdetét veszi a várva várt középdöntő a Marczibány téri Művelődési Központ színpadán (1022 Marczibányi tér 5/a). A tét nem kicsi, hiszen a két legjobban teljesítő csapat produkciójának videója felkerül a verseny hivatalos honlapjára, ahol 3 kontinens szintén legjobban teljesítő csapatainak tánctudásával versenyezhetnek. Szombaton 18 órakor a szakmai zsűri döntésén alapuló eredményhirdetésen kiderül, mely csapatok teljesítettek a legjobban. A nyertes formációk videói feltöltésre kerülnek a verseny hivatalos honlapjára, ahol egy koreai szakmai zsűri bírálja azokat, majd kiválasztanak 20-at, akik megkapják a lehetőséget, hogy Dél Koreában Changwon-ban színpadra álljanak és megmérkőzzenek a világversenyen. Két évvel ezelőtt Magyarországról a Home Made Asia csapatának sikerült bemutatkoznia Koreában, így reméljük az idei évben is elnyeri majd ezt a lehetőséget valamelyik magyar csapat.

A Fesztivál zárásaként pedig a versenyzők és a rajongók együtt ünnepelhetnek 21 órától a Kék Yuk Klubban (III. kerület Fényes Adolf u. 28.) egy after party keretében.

További információ: www.idolaterevents.com

kpopfest

Forrás: Koreai Kulturális Központ
,