Programok július 18-án – halászati bemutató, séta a kastélyparkban, kalandok az Ős-Dráva Látogatóközpontban

Július 18-án három programra várják a természetkedvelőket a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai.

Duna-DrávaFalunap Kölkeden – Halászati bemutató a Boki-Dunánál és ingyenes látogatás a Fehér Gólya Múzeumban

Az Erdőfű határában található gyönyörű vízterület, a Boki-Duna évszázadokkal ezelőtt a Duna kanyarulata volt, mely lefűződött és ma holtágként él tovább. A terület védett vízimadarak költőhelye, vizében a Magyarországon jellemző közel 100 halfaj közül 51 jelenlétét sikerült bizonyítani. A víz mellett található halászati bemutatóhelyen szakvezető mutatja be a régi halászati eszközöket és módszereket, a halak tartósítását. Lehetőség nyílik egyik-másik eszköz kézbevételére, kipróbálására is!

Kastélypark a város közepén
Jelvénygyűjtő túránk első állomásán a neoromán-neogót stílusban épült Batthyány-Montenuovo mauzóleumot látogatjuk meg, ahol megismerkedünk a hercegi család és a bólyi uradalom történetével. A birtok hajdani központja felé haladva rövid kitérőt teszünk. Betekintünk a gyertyaöntés rejtelmeibe egy olyan műhelyben, ahol még ma is kisipari módszerekkel készül a gyertya.

Kalandok az Ős-Dráva Látogatóközpontban
Látogasson el az idén tavasszal megnyílt Ős-Dráva látogatóközpontba! Kiállításunkon feltárul az Ormánság erdőkkel és vizekkel tarkított világa, amely egykor szinte mindennel ellátta az itt élőket. Szakvezető kalauzolásával végigsétálunk a Hagyományos gazdálkodás tanösvényen, ahol többek között megszagolhatjuk a fűszernövényeket, kipróbálhatjuk a méhészkedés eszközeit, érdekes titkokat tudhatunk meg a legelő- gazdálkodásról és az állattartásról.

Forrás: Duna-Dráva Nemzeti Park