Rozé, rizling és jazz napok – Harminc koncert várja a látogatókat Veszprémben

Harminc koncert várja a látogatókat a Rozé, rizling és jazz napokon július második hétvégéjétől tíz napon át Veszprémben – közölte a rendezvény szerdai veszprémi sajtótájékoztatóján a fesztiváligazgató.

Mészáros Zoltán elmondta, hogy a július 10. és 19. között zajló fesztiválon magyar zenészek szórakoztatják a közönséget napi három koncerttel, a késő esti fellépők között lesz mások mellett a Mystery Gang, Tóth Vera és a Tátrai Trend.

Az ötödik éve megrendezett programsorozat a VeszprémFest kísérőrendezvényeként ingyenesen látogatható, a program során a környező borvidékek minőségi borait is megkóstolhatják a látogatók – fűzte hozzá.

Mészáros Zoltán úgy vélte: a kísérőrendezvény oldja a VeszprémFest „elitizmusát” és teret ad fiatal, pályakezdő magyar fiatalok bemutatkozásának is.

A fesztiváligazgató elmondta, hogy a rendezvény keretében láthatják az érdeklődők július 18-án feLugossy László képzőművész a közelmúltban elkészült filmjét a Dubniczay Palota László Károly-gyűjteményében, ahol az Ex Vajda Lajos Stúdió kiállítását is megtekinthetik, majd az Albert Einstein Bizottság egykori tagjainak közreműködésével az efZámbó Happy Dead Band Akusztik és a Wahorn Airport ad koncertet.

Porga Gyula polgármester (Fidesz-KDNP) kiemelte, hogy a kezdetek óta eltelt fél évtized alatt a fesztivál folyamatosan fejlődött, változott és önálló gasztrokulturális eseménnyé nőtte ki magát.

Forrás: MTI

 

, , ,