Táncbazár – Szabadtéri táncestek a Várkert Bazárban

Flamenco, tangó, kortárs és hagyományőrző előadások, valamint táncházi program is szerepel a július 23. és augusztus 2. között megrendezésre kerülő Táncbazárban.

A Nemzeti Táncszínház már jól ismert, nyáresti, szabadtéri programsorozata idén új, különleges helyszínen, a Várkert Bazár Öntőház udvarán várja a könnyed kikapcsolódásra vágyókat.

Bár ez egy formabontó, átmeneti évad a színház életében, de van, ami nem változik! Ha nyár, akkor szabadtér, csillagos ég és rengeteg tánc! Így lehetne összefoglalni a Nemzeti Táncszínház nyári műsorát, a Táncbazárt.

Idén a Duna Művészegyüttes két előadással érkezik a Várkert Bazárba, a legsikeresebb koreográfiákból összeállított Szerelemkerttel és a tavasz jeles napjait megidéző Tavaszi szél című produkcióval lépnek színpadra.
A Magyar Nemzeti Táncegyüttes Élő Martin Archívum sorozatának két darabjával, a Szatmárral és a Kalotaszeggel állít emléket Martin György néprajzkutató megismételhetetlen munkásságának. Szenvedély, érzékiség, mágikus rítusok – flamenco és tangó a Táncbazárban!
A tangó nemcsak egy tánc, hanem egy életforma. Ebbe az életérzésbe kóstolhatnak bele a nézők Budai László valamint vendégei, a Tangó Táncszínház conTangos és a Momentango Tango Company Oblivion című előadásaiban. A FlamenCorazonArte Táncszínház különleges flamenco-estjei, a Tapas de Flamenco és a FlamenColores az arab, zsidó, keresztény, indiai, cigány eredetű ősi zenei motívumok és ritmusok világába repítik el a közönséget.
A Budapest Táncszínház Mur mur de la Mediterranée / Bolero című rendhagyó előadása egyszerre mediterrán és klasszikus. A Feledi János – Feledi Project – Trio à la Kodály a kortárs tánc és a hazai kortárs kamarazene mellett, a  progresszív jazz világába kalauzol el Prozódia produkciójukkal. A Sivasakti Kalánanda Táncszínház pedig a TálaMantra – Indiai táncképek című klasszikus indiai tánctechnikákat és modern koreográfiákat bemutató táncelőadással érkezik.

Betáncoljuk az egész nyarat, tartsanak velünk!

TÁNCBAZÁR
A Nemzeti Táncszínház táncestjei a Várkert Bazár Öntőház udvarán
2015. július 23. – 2015. augusztus 2.

2015. július 23. csütörtök 20.30 – Szerelemkert Duna Művészegyüttes – Az előadás után táncház.
2015. július 24. péntek 20.30 -TálaMantra – Indiai táncképek – Sivasakti Kalánanda Táncszínház – Az előadás után tánctanítás.
2015. július 25. szombat 20.30 – Tapas de Flamenco – Flamenco Falatkák FlamenCorazonArte Táncszínház és meghívott külföldi vendégművészei – Az előadás után tánctanítás.
2015. július 26. vasárnap 20.30 – conTangos – Budai László és a Tangó Táncszínház – Az előadás után tánctanítás.
2015. július 27. hétfő 20.30 – FlamenColores – FlamenCorazonArte Táncszínház és meghívott külföldi vendégművészei – Az előadás után tánctanítás.
2015. július 28. kedd 20.30 – Tavaszi szél – Duna Művészegyüttes – Az előadás után táncház.
2015. július 29. szerda 20.30 – Oblivion – Félédes feledés…- tango show Momentango Tango Company – Az előadás után tánctanítás.
2015. július 30. csütörtök 20.30 – Prozódia – Feledi János – Feledi Project – Trio à la Kodály
2015. július 31. péntek 20.30 – Kalotaszeg – Élő Martin Archívum – Magyar Nemzeti Táncegyüttes – Az előadás után táncház.
2015. augusztus 1. szombat 20.30 – Mur mur de la Mediterranée / Bolero – Budapest Táncszínház
2015. augusztus 2. vasárnap 20.30 – Szatmár – Élő Martin Archívum – Magyar Nemzeti Táncegyüttes – Az előadás után táncház.

A műsorváltozás jogát fenntartjuk.

tancbazar_2015

Forrás: Nemzeti Táncszínház