Jutalom a tanév végén, nem csak gyerekeknek!

Igazi kellemes kikapcsolódást ígérő családi program lehet a Kodály Kórus és a Kodály Filharmonikusok 2014/2015-ös évadának zárókoncertje június 14-én, a Kölcsey Központban. A Mesemánia műsorában a legismertebb ifjúsági és gyermekeknek szóló filmek zenéi szerepelnek.

filmzenek_KF

A koncerten többek között A Szépség és a Szörnyeteg, a Harry Potter, a Star Wars, az Aladdin, a Tom & Jerry, a Vuk és még sok más sikerfilm és rajzfilm muzsikája csendül fel a két együttes előadásában. Mivel a filmzenés koncerteknek immár hagyományosan sztárvendégek közreműködésével zajlanak, ezúttal egy gyermeksztár lép pódiumra a Kodály Filharmonikusok és a Kodály Kórus mellett: Nagy Bogi Az ének iskolájából.

A Kodály Kórus énekesei és a Kodály Filharmonikusok igazán rutinosan mozognak a filmzenék világában, bizonyára sokan emlékeznek még a Kodály Filharmonikusok két évvel ezelőtti koncertjére a Karneváli Héten, Debrecen főterén, vagy az elmúlt évad végén tartott nagysikerű filmzenés hangversenyre a Kölcsey Központban. A Kodály Kórus pedig tavaly és idén is minden idők egyik legnagyobb filmzeneszerzőjével, Ennio Morriconéval koncertezett Európában.

A Mesemánia műsora olyan melódiákat ígér, amelyeket korosztálytól függetlenül bárki szívesen hallgathat. A szülőknek, nagyszülőknek itt az ideje megbarátkozni az angol varázslótanonc, Harry Potter világával – a mintegy 80 film zenéjét szerző, 5 Oscar- és 17 Grammy-díjas John Williams fülbemászó muzsikája segítségével. Ugyancsak ő jegyzi a mozitörténelem fordulópontját jelentő Star Wars hat epizódjának felejthetetlen dallamait, melyek generációkat kötnek össze. Azok is remekül szórakozhatnak, akik minden idők egyik legsikeresebb rajzfilmpárosának, Tomnak és Jerrynek a kalandjain nőttek fel, vagy éppen Dargay Attila nagyszerű rajzfilmjében, a Vukban hallgatták gyermekkorukban a kiváló magyar énekesnő, Wolf Kati édesapjának, Wolf Péternek remek betétdalát a fürge rókalábakról…

A Kodály Kórus és a Kodály Filharmonikusok koncertje számos meglepetést is tartogat mindazoknak, akik korosztályuknál fogva, vagy éppen örökké gyereknek érzik magukat.

MESEMÁNIA
Időpont: 2015. június 14. 15:00; 18:00
Helyszín: Kölcsey Központ, Debrecen
Műsor: gyermek- és ifjúsági filmek zenéi – meglepetésekkel
Közreműködik: Nagy Bogi, Kodály Kórus Debrecen, Kodály Filharmonikusok Debrecen
Vezényel: Kovács László

mesemaniaprkep

Forrás: Kodály Filharmónia