Ádám Anna kiállítás búcsúztatóján a Tünet Együttes

Ádám Anna Emlékezet-Bekapcsolás című kiállításának finisszázsán vesz részt a Tünet Együttes június 11-én a TAT Galériában. A május 5-én nyílt tárlat Ádám Anna első önálló kiállítása Budapesten, amelynek záró eseményeként Húzd ki/fel/rá címmel összművészeti előadást tekinthetnek meg az érdeklődök a Tünet Együttes közreműködésével.

finisszazs

Valcz Péter a finisszázs kordinátora, aki a Tünet Együttes Voyager 3 című előadása kapcsán csatlakozott a csapathoz elmondta, hogy az előadás teljes improvizáció lesz, amely a kiállítás címéhez illeszkedően a nézők emlékezetéből épül fel. A Húzd ki/fel/rá című performanszban Furulyás Dóra, Szász Dániel az Együttes két táncosa, valamint Valcz Péter és Mélanie Tanneau a párizsi Ecole Jacques Lecoq színészei vesznek részt. Zenészek Darvas Benedek – zongora, harmónika és Nagy Stewe – djembe, ütős.

Az Emlékezet- Bekapcsolás című kiállításon Ádám Anna mozgó- és állóképekkel (videó, fotó, képgrafika stb.), tárgyakkal (textil), illetve testekkel (performansz) olyan háromdimenziós emlékkönyvet hozott létre, amelynek emléktöredékeit a látogató egyszerre „dekódolhatja”, „olvashatja” és „írhatja” in-situ, átvitt és konkrét jelentésben egyaránt. A tárlatnak, valamint a kiállítás búcsúztató eseménynek a TAT Galéria ad otthon. Június 11-én este nyolc órától a Húzd ki/fe/rá összművészeti előadással kezdődik a finisszázs, amit kilenc órától „Nyitott impró jam ruhákkal” követ, amin bárki részt vehet, aki szeretné kipróbálni és felpróbálni a ruhákat, jelmezeket egy kötetlen, szabad, improvizatív mozgás vagy tánc erejéig.

https://www.facebook.com/events/1681572222063720/
TAT Galéria, Contemporary Art Gallery Kortárs Művészeti Galéria
http://www.tatartgallery.com/
1052 Budapest, Semmelweis utca 17.

Forrás: Tünet Együttes
,