A csajos dizájn lelke – Róth Anikó boltmegnyitója a Palomában

A már több mint 40 fiatal hazai tervezőt a falai között tudó Paloma Kortárs Kreatív Projekthez az idén tavasszal újabb húzónév csatlakozott. Róth Anikó neve ismerősen cseng a dizájnos használati tárgyakat kedvelők körében: 10 éve van a szakmában, markánsan nőies stílusa, mediterrán színvilága többezres vásárlói körben közkedvelt. A papíralapú termékvonalban a legkülönfélébb noteszok és naplók között válogathatunk, táska vonalon pedig extra övtáskától az alakítható női nagytáskáig minden megtalálható.

01

scherter-judit-hosnok-es-irok-konyvbemutato

A boltnyitó sajtóreggelinek köszönhetően a dizájner munka sokoldalúságába is belepillanthattunk. Anikó saját akvarelljeit használja fel a tervezéshez, amelyek tematikáját igyekszik kollekciók keretei között tartani. A születő festménynek már létrejöttekor is alapkövetelménye, hogy a legváltozatosabb formára lehessen applikálni. A termékeket teljes mértékben Anikó tervezi, ami sok kísérletezést, jó adag technológiai tudást és anyagismeretet követel. Anikó elmondta, hogy az anyagválasztásban fő szempontja a prémium minőség (ennek érdekében a termék kis részletei akár több országból is származhatnak, a noteszek bájos pöttyös szalagja például Németországból), és a kézműves technikákkal való megmunkálhatóság.

05

42

A papíráru ma már önmagában is retro, képeslapot vagy noteszt kis túlzással szinte értelmetlen gyárilag előállítani, ezen a téren bizonyára a kézművességé a jövő, vallotta a tervező. A táska termékvonal már inkább ki van téve a divatnak, ám szerencsére a minőség és a derűs életérzés soha nem megy ki a divatból.

35

24

http://www.designbyrothaniko.com
https://www.facebook.com/rothaniko?_rdr
https://www.facebook.com/PalomaBudapest?fref=ts

Pallos Kinga
Fotók: Korhut Lili