Formabontó kerékpártárolókat terveztek a Bartók Béla útra

Megszületett a döntés a Kulturális Tizenegy Egyesület és a Magyar Kerékpárosklub közös design pályázatán. A kezdeményezés kreatívok számára adott lehetőséget ötletes és természetesen a funkciónak is megfelelő kerékpártárolók tervezésére a Bartók Béla út Gárdonyi tér és Gellért tér közé eső szakaszának üzletei elé.

A városfejlesztési szakemberekből álló zsűri és a közönségszavazás is Bárdos Katinka tervét ítélte a legjobbnak. A nyertes pályázó a fák törzse köré tervezett kocka alakú fém tárolókat, amelyekben az agár kutya motívuma jelenik meg. Az alkotás egyszerre praktikus tárolási lehetőséget kínál, valamint a természet megóvására is felhívja a figyelmet.

A szakmai zsűri tagjai: Dományi Bálint, a BKK városfejlesztési vezetője, Cseke Mátyás, Újbuda Önkormányzata Polgármesteri Kabinet tanácsadója, Dormán Emese, a Magyar Kerékpárosklub marketing vezetője és Bosznai Tibor, a Kulturális Tizenegy Egyesület alelnöke.

A pályázat kiíróinak célja az volt, hogy olyan ötletek szülessenek, amelyek élhetőbbé, hangulatosabbá teszik Buda egyik legjelentősebb útját. A Bartók Béla út számos galériának, vendéglátóhelynek, kreatív műhelynek ad otthont, egyre népszerűbb találkozóhelye a környéken élőknek, dolgozóknak. A harmonikus utcaképhez az utcabútorok és az olyan használati elemek is hozzátartoznak, mint a kerékpártároló, hiszen ezek az egyedi, szerethető megoldások otthonosabbá, barátságosabbá teszik a városrészt.

A pályaművek a helyszínen is megtekinthetőek lesznek április 24-25-én, a Bartók Béla úti ELEVEN Tavasz rendezvényen. A pályázat együttműködő partnere a Budapest Közlekedési Központ fontosnak tartja, hogy az ilyen városi közlekedést kényelmesebbé tévő tervek a gyakorlatban is megvalósulhassanak Budapest utcáin.

Forrás: Kultúrpart