A jazz-szaxofonosok élő ikonja, Kenny Garrett november 2-án a MoMkultban lép fel

Kenny Garrett vitathatatlanul a világ egyik legjobb szaxofonosa. Az igen sajátos hangszínnel, stílussal rendelkező amerikai zenész a jazz talán legnagyobb hatású alakja, Miles Davis zenekarában, a „Mester” mellett vált igazi világsztárrá. Legendás, felelgetős együtt-játékuk, Garrett lenyűgöző, erőteljes szólói már most a jazz-történet legjobb, maradandó pillanatai közé tartoznak. November 2-án este 8 órától a Get Closer koncertsorozatának köszönhetően ismét Budapestre látogat a sztár.

photo_by_Alexey_Karpovich

Néhány évvel ezelőtt a Washington Post kritikusa fogalmazta meg találóan: „Kenny Garrett koncertjei előtt viharjelzést kellene fellőni.” A zenész szédületes pályafutása 18 évesen Duke Ellington zenekarában indult és Miles Davis, Art Blakey, Pharoah Sanders, Marcus Miller, John Mclaughlin, Pat Metheny, Herbie Hancock, Branford Marsalis, John Scofield és Michael Brecker mellett folytatódott – hogy csak a legfontosabb neveket említsük. De zseniális játékát megcsodálhatjuk akár Sting, akár a Grammy-díjas Five Peace Band lemezein.

„Az egyik legcsodáltabb alt szaxofonos Charlie Parker után” – The New York Times.

Az együttes tagjai:
Kenny Garrett – alt- és szoprán szaxofon
Corcoran Holt – bőgő
Vernell Brown – zongora
Marcus Baylor – dobok
Rudy Bird – ütőhangszerek

Jegyvásárlás: http://www.getcloserconcerts.com
(Earlybird jegyek: 9900, 8900, 7400 Ft; További jegyárak: 11.900, 9900, 7900 Ft)
Jegyek kaphatók az Interticket hálózatában, a mom.jegy.hu-n, valamint a MoMkult jegypénztárában (1124 Budapest, Csörsz utca 18.) is.

További információ: http://www.kennygarrett.com
Esemény: https://www.facebook.com/events/366192646912124/

Layout 1

Forrás: Get Closer