Nyolc állomásos sportrendezvény-sorozat indul Óbudán

A tavaszköszöntő teljesítménytúrával rajtol szombaton a nyolc állomásból álló „Szabadidő, szeretem! Újratöltve” elnevezésű ingyenes óbudai sportrendezvény-sorozat, amely októberig tart.

A keddi sajtótájékoztatón Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer polgármestere emlékeztetett arra, hogy a sorozat 2012-es indulásakor az egészségmegőrzés volt a cél, aztán pedig az, hogy minél több sporteseményt rendezzenek, közösséget építsenek. Az eltelt időszak alatt – az önkormányzat támogatásával – az Óbudai Sport és Szabadidő Nonprofit Kft. szervezésben megrendezett eseményeken összesen 21 550 fő sportolt a harmadik kerületben, s hívta fel ezzel a figyelmet az aktív életmód fontosságára. Bús Balázs büszkén említette meg, hogy önkormányzatuk elnyerte a „kerékpárosbarát intézmény” címet.

Az idei sorozat újdonsága, hogy a legnépszerűbb eseményeket, a futófesztivált, a teljesítménytúrát és a Tour de Óbudát „megduplázzák”, azaz tavasszal és ősszel is megrendezik.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter elmondta, hogy tavaly az egyik gyermekével együtt futott, és az idén is igyekszik beilleszteni a programjába valamelyik sporteseményt.

„A kormány a kultúra és a sport területére kiemelt figyelmet fordít, e mellett ösztönzi, hogy legyenek helyi, kerületi programok is. Helyi képviselőként és kormánytagként is támogatom az óbudai sporteseményeket” – tette hozzá.

A sorozat fővédnöke Benedek Tibor háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, a világbajnok férfi válogatott szövetségi kapitánya, aki elmondta, nagyon örül annak, hogy gyerekei a kerületben megtalálják a sportolási lehetőségek széles választékát. Az eseményen részt vettek a korábbi évek fővédnökei, Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó és Sinkó Andrea ritmikus gimnasztikázó olimpikon is.

Az eseménysorozat ingyenes, ugyanakkor ezúttal is szerveznek jótékonysági gyűjtést. A bevétellel az Összefogás Óbudáért Egyesületet támogatják.

Forrás: MTI