Kiemelt szerepben a magyar művészet Németország egyik leglátogatottabb művészeti vásárán

Photo Art Budapest, Art Karlsruhe 2015 (március 5 – 8.)

Photo Art Budapest címen jelentős nemzetközi sikerként látványos magyar művészeti program várja a látogatókat márciusban Németországban. Az Art Market Budapest, Kelet-Európa vezető nemzetközi művészeti vására és Németország egyik legjelentősebb művészeti seregszemléje, az Art Karlsruhe közötti partneri kapcsolatnak köszönhetően a németországi esemény – annak legfontosabb mozzanataként – Magyarországnak szentelt kiemelt figyelmet. Az ötvenezres látogatottságú Art Karlsruhe különleges programja keretében több száz négyzetméternyi kiállítási területen a budapesti Várfok és Inda galériák mellett bemutatkozik a Capa Központ, a Magyar Nemzeti Múzeum Robert Capa gyűjteménye és az Art Photo Budapest, az Art Market Budapest fotóművészeti szekciója is.

Czigány Ákos: Darwin Online 36 üres oldal, 2010

Czigány Ákos: Darwin Online 36 üres oldal, 2010

A Photo Art Budapest elnevezésű látványos vendégkiállítás keretében az Art Karlsruhe idején (2015. március 5-8.) és helyszínén több száz négyzetméternyi területen, külön kiállítási blokkban kap látványos bemutatkozási lehetőséget Magyarország és a magyar művészet. A Capa Központ Die Ordnung címmel az 1962-ben született konceptualista fotóművész, Gerhes Gábor, a Magyar Nemzeti Múzeum pedig a világhírű 20. századi mester, a magyar származású Robert Capa munkáiból ad válogatást. A Várfok Galéria jóvoltából Czigány Ákos, Korniss Péter és Misetics Mátyás, az Inda Galéria kiállítási anyagában pedig Telek Balázs, Eperjesi Ágnes, Csontó Lajos, Drégely Imre és Kerekes Gábor munkái vonulnak fel. Jelen lesz továbbá az Art Photo Budapest is: az Art Market Budapest fotóművészeti szekciója Közép- és Kelet- Európa egyetlen nemzetközi fotóművészeti vására. A Várfok és az Inda első magyarországi galériákként az Art Karlsruhe kortárs képzőművészeti szekciójában külön is kiállítási lehetőséget kapnak.

Korniss Péter: Asszonyok kosarakkal, 1972

Korniss Péter: Asszonyok kosarakkal, 1972

Az Art Karlsruhe 2015-ben 12. alkalommal kerül megrendezésre, jelentőségét többek között annak 50.000 feletti látogatottsága és a helyszínre érkező nemzetközi, elsősorban német, francia és belga műgyűjtők nagy száma is jelzi. Az eseményt és a Photo Art Budapest kiállítási programot ünnepélyes keretek között Monika Grütters, Németország kulturális államminisztere nyitja meg március 4-én.

Misetics Mátyás: Utopia no.3, 2014

Misetics Mátyás: Utopia no.3, 2014

A karlsruhei esemény zárása után a magyar képzőművészet hamarosan újabb németországi helyszínen számíthat látványos nemzetközi sikerre, alig egy hónappal később az egyik legpatinásabb európai művészeti vásár, az Art Cologne Bookmarks címen a magyar neo-avantgárd kiemelkedő művészeit és azok kortárs képzőművészeti kapcsolódásait mutatja be budapesti galériák, az acb, a Kisterem és a Vintage együttműködésében.

Gerhes Gábor: Confabulatio, 2013

Gerhes Gábor: Confabulatio, 2013

Forrás: KortársPR