Jeong Ga Ak Hoe – “Játék”

Jeong Ga Ak Hoe – “Játék”
Koreai világzenei koncert
2015. 03. 11. 19:00
Duna Palota

A Jeong Ga Ak Hoe zenei együttes Játék című koncertje a Koreai-félsziget gazdag zenei örökségéből, a különféle arirang és pansori témák UNESCO Szellemi Kulturális Örökség Jegyzékében is szereplő dallamvilágából merítkezik. A koncerten egy 2011 óta formálódó repertoár különleges válogatása mutatkozik be. Az együttest a koreai közönség és kritikusok is rendkívül pozitív fogadtatásban részesítették, mivel a koreai zenei örökség széles spektrumát a modern kor embere számára is befogadható módon keltik életre. Feldolgozásaik és előadásmódjuk szakmai szempontból is profizmusról árulkodik.

Jeong Ga Ak Hoe

A 2000-ben megalakult Jeong Ga Ak Hoe koncertezett már Korea, Európa és az Egyesült Államok szerte is, bemutatva sajátos előadásmódját, melyben a koreai tradicionális zenei műfajok és a hagyományos koreai hangszerekre írt kortárs darabok ötvöződnek. A Jeong Ga Ak Hoe eklektikussága és sokszínűsége a harmóniát szimbolizáló ősi koreai Johwa fogalomból merítkezik.

Az együttes holisztikus szemléletétől vezérelve bátran lép a művészeti ágak ötvözésének eddig kitaposatlan ösvényeire, hogy az előadóművészet különböző szegmenseinek merően új kollázsával multidimenzionális látványszínházat teremtsenek.

A Jeong Ga Ak Hoe Korea gazdag zenei örökségébe beleépíti a narrációs és táncműfajok hagyományos elemeit, s mindezt a modern technika kínálta lehetőségekkel önti a kor emberéhez szóló formába. A színpadon olyan tér teremtődik, melyben találkozik a múlt, jelen és jövő. Az utóbbi két évben nagyban hatott az együttesre a spanyol flamenco hagyománya, így a Magyarországra érkező produkció különlegessége, hogy keveredik benne a koreai pansori és a spanyol flamenco hangulata.

Az előadás ingyenes, azonban előzetes regisztráció szükséges!

Regisztráció: koreaikultura@koreaikultura.hu
További információ: www.koreaikultura.hu
https://www.facebook.com/events/1548799738704592

Forrás: Koreai Kulturális Központ