Angol nyelven látható az Apropó 2.0 – Apropos 2.0 performed in English

A dunaPart és a Hungarian Showcase egyesítésével a Trafó, Kortárs Művészetek Háza, a FESZ valamint a Színházi Kritikusok Céhe együttesen rendezi meg a magyar független kortárs előadóművészeti szemlét 2015. március 2. és 8. között. A dunaPart 3 elnevezésű programsorozatnak számtalan budapesti színház ad otthont. Ez alkalomból a Tünet Együttes az Apropó 2.0 előadását mutatja be angol nyelven március 4-én a MU Színház színpadán, 16 órától.

apropo 2.0

Az amerikai és egyéb tengerentúli szakemberek számára szervezett  programban, 2015. március 2. és 4. között, külön figyelmet szenteltek a női alkotók jelenlétének az előadóművészetben, amelyben majd a Tünet Együttes is bemutatkozik március 4-én a MU Színházban, Apropó 2.0 című előadásával. A programsorozat március 5- től 8-ig európai szakemberekkel egészül ki, s ebben a programszakaszban láthatóak lesznek a kortárs színházi és táncelőadások, délelőttönként szakmai eseményekkel gazdagodva. A szervezők és a válogatók közös célja, olyan előadások meghívása a programba, amelyek a szűk szakmai és hazai környezetükből kiszakítva, nemzetközi színtéren is releváns és befogadható formával, tartalommal és üzenettel bírnak.

A Tünet Együttes Apropó 2.0 című előadása nem pusztán a szakmai közönségnek szól. Az angol nyelvű előadásra várják a Budapesten élő, kiránduló külföldieket, valamint az angol nyelven tanuló nézőket.

Az előadásról: Apropó 2.0

Ez mind én leszek egykor / Nem emlékszem, hogy így neveltek volna

„(…) a Tünet Együttes a legszerethetőbb honi tánctársulat.” (Horeczky Krisztina, Népszabadság)
„Rendkívüli.” (Luke Jennings, The Guardian)

A két darabból álló, egyszerre drámai, humoros és személyes előadás nagyszínpadi verziójában az est második részét az alkotók a mozdulatokra reagáló, real-time videotechnikával gondolták újra.

Az est első darabja, az  Ez mind én leszek egykor. Szabó Réka szólójában egyszerre van jelen a kislány, a középkorú nő és az öregasszony. Az előadó arra keresi a választ, hogy ki tudsz-e jutni a toronyból, amelybe 44 éves korodra zártad magad?

A Nem emlékszem, hogy így neveltek volna szubjektív leltár, amelyben a társulat tagjai 7 évenkénti, valós és fiktív emlékeiket gyűjtötték össze egészen az elképzelt 77 éves korig. Az előadás a holland Space Theatre alapítója, Ardai Petra workshopja alapján készült.

Alkotó-előadók:  
Szabó Réka, Cuhorka Emese, Gőz István, Szász Dániel
Fény és tér: Szirtes Attila
Jelmez: Szűcs Edit
Smink: Károlyi Balázs
Maszk: Haraszti Janka
Interaktív technológia: Karcis Gábor, Korai Zsolt, Papp Gábor
Külön köszönet: Földesi Bence, Furulyás Dóra

Támogatók: Emberi Erőforrások Minisztériuma, Nemzeti Kulturális Alap, Trafó Kortárs Művészetek Háza, MU Színház, Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház, SÍN Kulturális Központ

Apropos 2.0 performed in English

With the merge of dunaPart platform and the Hungarian Showcase, Trafó House of Contemporary Arts, The Association of Independent Peforming Artists (AIPA) and The Hungarian Theatre Critics’ Association jointly organize the Hungarian independent contemporary performing arts platform between March 2-8, 2015. The program series is called dunaPart3 and it is hosted by numerous theaters in Budapest. On this occasion, Apropos 2.0 will be performed in English by The Symptoms at MU Theatre at 16:00 pm, on March 4, 2015.

apropo 2.0- 2

Between March 2-4, 2015 the program organized for professionals visiting from the United States and other overseas countries pays special attention to the presence of female artists in the performing arts, within the framework of which The Symptoms will present Apropos 2.0 on the stage of MU Theatre on March 4. Between March 5-8, European experts will join the program series, during which contemporary theater and dance performances will be presented and professional events will be held in the morning. The common goal of the organizers and the selectors is to invite performances to the program which – after dislocating them from their narrow professional and national environment – still have a form, content and message that is relevant and admissible in the international scene.

The Symptoms’ Apropos 2.0 is not only for a professional audience. Tourists visiting Hungary and exchange students from abroad are welcome to join the audience as well.

Forrás: Tünet Együttes