A Victoria ősztől a magyar mozikban is látható lesz!

A 65. Berlinale egyik legnagyobb szenzációja volt a Victoria című film, amelyet igazi filmes bravúrral, mindössze egyetlen snittben vettek fel. A technikai bravúr mellett ugyanakkor műfaji meglepetéseket is okoz az, egy külföldi lány berlini ismerkedéséből kiinduló mozi. A Victoria Berlinben három díjat, köztük Ezüst Medvét nyert, és a magyar mozikban is látható lesz – várhatóan októberben lesz az országos mozipremierje.

Victoria - Forrás: Vertigo Média

Victoria – Forrás: Vertigo Média

A február 15-én véget érő 65. Berlinale, az ‘A’ kategóriás Berlini Nemzetközi Filmfesztivál egyik kedvence és igazi meglepetése volt a Victoria, Sebastian Schipper új filmje. A színészként is ismert rendező negyedik játékfilmje igazi technikai bravúr: dacára annak, hogy játékideje több mint két óra, és cselekménye Berlin különböző pontjain játszódik, mindössze egyetlen, vágás nélküli jelenetben vették fel, s ebben az esetben valóban nincsen szó rejtett vágásról, vagy trükkökről. Nem véletlen, hogy a Darren Aronofsky vezette játékfilmes zsűri a rendkívüli művészi teljesítményért Ezüst Medvével jutalmazta Sturla Brandth Grøvlen-t, a film operatőrét. A Victoria összesen három díjat nyert Berlinben, és kiérdemelte a Német Artmozik Szövetségének díját, valamint a Berliner Morgenpost olvasói zsűrijének elismerését is.

A Victoria főhőse egy külföldi lány, aki Berlinben dolgozik, s egy éjszakai mulatozást követően találkozik egy helyi fiútársasággal. A kezdetben ártatlan ismerkedésnek induló kaland teljesen váratlanul egy bankrablásba torkollik. Sebastian Schipper filmje egyszerre technikai, valamint olyan műfaji bravúr, amelyről a fesztivál óta beszél a filmszakma és közönség. Az alkotás a kritikusok körében is kiemelkedő fogadtatásban részesült.

A Victoria magyar forgalmazója a Vertigo Média, az alkotást így immár biztosan láthatja a magyar közönség is. A film előreláthatóan októberben kerül országos moziforgalmazásba.

Forrás: Vertigo Média