Mindenütt Nő – „Nőnap reloaded 3.0”

2015. március 6–8. között ismét megrendezésre kerül a női alkotókat és női sorsokat bemutató rendezvénysorozat, amelyhez idén 86 intézmény csatlakozott; 16 városban összesen több mint 120 program lesz látható. A részletes műsor megtalálható az esemény honlapján: www.mindenuttno.hu.

mndenuttno logo10

Civil kezdeményezésként az Accord World Music munkatársai indították útjára a Mindenütt Nő rendezvénysorozatot, amely első alkalommal 2013-ban került megrendezésre, s amely a női alkotókat, a női sorsokat bemutató alkotásokat és a nők gondjait állítja középpontjába. Már a kezdetekkor is a hazai kulturális élet legjelentősebb intézményei csatlakoztak hozzá, melynek köszönhetően a kezdeményezés igen nagy sikert aratott. Az idén harmadik alkalommal megrendezésre kerülő eseményen a szervezőknek sikerült ismét egy igen gazdag programot összeállítaniuk.

A szervezők elképzelései szerint a rendezvényt az a gondolat hívta életre, hogy a nők ma nem kapják meg azt a figyelmet és tiszteletet a társadalom részéről, amelyet megérdemelnének. Ma már mindennek van világnapja, annyiféle, hogy nincs is annyi nap a naptárban. Aztán a sok világnap csendben beleszürkül az érdektelenségbe. Nincs ez másképpen a nemzetközi nőnappal sem, hiába van több évtizedes hagyománya, ma már alig törődik vele valaki.

A szervezők szeretnék új tartalommal megtölteni a Nőnapot. Szándékaik szerint a társadalomnak kitüntetett figyelmével kellene ünnepelnie a nők tehetségét, tudását, szépségét, érzékenységét, odaadását. Úgy vélik, fontos, hogy legalább néhány napig valóban csak a nők legyenek a középpontban. A koncerttermek pódiumain női előadók álljanak, a színházak színpadain női sorsokat kövessünk, a galériákban női alkotók műveit lássuk, női történeteket vetítsenek a mozik, nők valljanak magukról az irodalmi esteken, női gondokról szóljanak a pódiumbeszélgetések, egyáltalán Minden a Nőkről szóljon e néhány napban!

A szervezők szerint ebben a sokszínű kínálatban mindenki megtalálhatja az őt leginkább érdeklő programot, eltöprenghet vagy elgyönyörködhet a látottakon, s másnap már egy kicsit más szemmel néz majd a nőkre. Több megértéssel, több tisztelettel és sokkal-sokkal több figyelemmel.

Mindenutt_No_plakat2015web

Forrás: Mindenütt Nő