A Corvintető és a Monster bemutatja: Grand Mexican Warlock, Shell Beach, SONYA, Makrohang, Wasted Struggle, Rosa Parks

A hazai keményzenei színtér bőven kecsegtet izgalmas előadókkal, akik egyszerre képesek arra, hogy felszínre hozzák az ember vad, ösztöni oldalát, ugyanakkor a féktelen tombolás mellett lehetőséget adjon arra is, hogy bemutassa, mennyiféle réteg, aprólékosság, mennyi árnyalat lehet egy-egy dalban. Most egy este alatt átélhető mindez, ugyanis a honi rock, post-rock és hardcore színtér legkiválóbb zenekarai lépnek fel a Corvintetőn!

monsterball_flyer_rect

A koncertek – csak úgy, mint egy fesztiválon – párhuzamosan mennek a kis- és a nagyteremben, míg utóbbi szüneteiben Vanis ügyel a kellő zajszintre, addig a koncertek után PUN-DMC és Spanish Wax felel a hangulatért.

Grand Mexican Warlock

Grand Mexican Warlock

Line up:

@Nagyterem

GRAND MEXICAN WARLOCK

A Grand Mexican Warlock pont egy éve jelentette meg Hell Sweet Hell című nagylemezét, mellyel besöpörték Az év albumának járó Gumizsiráf­díjat és Fonogram jelölést is kaptak. Az immáron öt éve működő supergroup erőteljes, sodró, progresszív dalaival dönti le a lábáról és készteti masszív „bólogatásba” a közönséget. Figyelem, a Grand Mexican Warlock tavasszal kicsit takarékra teszi a budapesti koncertezést, így aki nem bírja ki pár hétnél tovább GMW koncert nélkül, annak most érdemes betáraznia az élményből!

SHELL BEACH

A dallamos post-hardcore bandára nem csak a hazai ínyenc közönség, de a külföldi hardcore rajongók is felfigyeltek: This Is Desolation c. második nagylemezük a német Redfield Digital Records gondozásában jelent meg tavalyelőtt, majd több külföldi és hazai fesztivál után első magyar zenekarként léptek fel a Groezrockon, Európa egyik leghíresebb hardcore/punk fesztiválján ősszel viszont már az Enter Shikarival turnéztak Közép-Európában. A mozgalmas időszakot lezárva a zenekar az elmúlt hónapokat számírással töltötte, így a turné óta most hallhatóak először Budapesten.

SONYA

A S O N Y A tavalyelőtt bukkant fel a hazai színpadokon. Kitchenfloor című számukat és a hozzá készült látványos klipet hamar megszerette a közönség és a szakma is, melynek elismeréséül tavaly a Viva Comet legjobb videoklipjének járó díját is bezsebelték. A post­rock banda tagjai a hardcore és metál színtér zenészei közül verődtek össze, ősszel pedig megjelent Celine Gibassier c. bemutatkozó EP-jük is.

@Kisterem

MAKROHANG

A Makrohang „jazz for metalheads”-ként jellemzi zenéjét, ennél találóbb címkét pedig aligha ragaszthatnánk az instrumentális trióra. Zenei laborjukban ugyanis a noise- és a postrock lép reakcióba a kísérletezős jazzel, létrehozva ezzel 2014 egyik legerősebb főzetét, a Maxrebo EP-t.

WASTED STRUGGLE

A Wasted Struggle zenéje az évek során egyre sötétebb és sötétebb lett. Torpedószerű gitárfutamokkal súlyosbított metál muzsikájukat eddig a Guillotines és a Plaguebringer EP-k és két split anyag őrzi, most készülő új számaik azonban várhatóan egy hosszabb kiadvány formájában fognak megjelenni.

ROSA PARKS

A győri illetőségű Rosa Parks az elmúlt öt év egyik legkitartóbb és legőszintébb hazai underground színfoltja, akik a kezdeti dalok post­rockos lebegéséből egy sokkal matekosabb, izgalmasabb hangzásvilágra tettek szert az utóbbi időben.

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/428301803993184/

Helyszín: Corvintető, Budapest VIII., Blaha Lujza tér 1-2.
Időpont: 2015. március 14.
Belépő: 1000Ft
Kapunyitás: 20:00
Start: 21:00

Grand Mexican Warlock
www.facebook.com/grandmexicanwarlock
www.grandmexicanwarlock.bandcamp.com
www.youtube.com/user/grandmexicanwarlock
www.instagram.com/grandmexicanwarlock

Shell Beach
www.shellbeachband.bigcartel.com
www.facebook.com/shellbeachband
www.shellbeach.bandcamp.com
www.youtube.com/user/shellbeachband

SONYA
www.facebook.com/sonyasonyasonyasonya
www.sonyaband.bandcamp.com
www.youtube.com/user/endlesstirade

Rosa Parks
www.facebook.com/rosaparkshun
www.rosaparkshun.bandcamp.com

Wasted Struggle
www.wastedstruggle666.bandcamp.com
www.facebook.com/wastedstruggle666
www.wastedstruggle.bigcartel.com

Makrohang
www.facebook.com/Makrohang
www.youtube.com/makrohang
www.makrohang.bandcamp.com
www.instagram.com/makrohang